Aldus een journalist van de Hoornse Courant op 3 mei 1940. Zijn wens is maar gedeeltelijk uitgekomen: het sieraad staat er na tachtig jaar nog steeds in zijn volle glorie; de functie van raadhuis is echter in 2011 verloren gegaan.

Op zaterdag 29 februari is de expositie ’Tachtig jaar Raadhuis Wervershoof’ weer te bezichtigen. Met een aantal voorwerpen en documenten en maar liefst 400 foto’s, waaronder zo’n 200 trouwfoto’s,  geven wij een overzicht van wat zich in die tachtig jaar heeft afgespeeld in en om het raadhuis. Maar ook het raadhuis zelf, met de authentieke raad/trouwzaal, de twaalf prachtig gebrandschilderde ramen, het vele smeedijzer en het originele meubilair in de burgemeesterskamer, is het bekijken zeker waard.

U kunt het allemaal zien en horen, van de eerste paal in juni 1939 tot de laatste raadsvergadering in december 2010 en de activiteiten die er daarna nog plaatsvonden. En nog steeds plaatsvinden, want Stichting Oud Wervershoof organiseert er het hele jaar door activiteiten en hoopt zo de centrale plaats te behouden, die het gebouw altijd heeft ingenomen in Wervershoof, zowel letterlijk, door zijn ligging in het hart van het dorp, als figuurlijk.

Inmiddels hebben ook diverse families en schoolklassen het raadhuis gekozenen als start van hun familiedag of klassenreünie. En eerdaags vormt de raadzaal zelfs de entourage voor het ‘Groot Dictee der Nederlanden in Wervershoof’. Bovendien kan er nog steeds getrouwd worden, al zou het alleen maar voor de romantische balkonscéne zijn! Wat er op dit gebied allemaal mogelijk is, vertellen wij u graag: raadhuis@oudwervershoof.nl

Ook het archief is open, waar de vrijwilligers van Stichting Oud Wervershoof u met plezier van dienst zijn als u daar iets wilt opzoeken of foto’s wilt bekijken. Voor bezoekers voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw aanwezig. Als wij even een seintje krijgen via 06-17428431, helpen we u graag. We zijn open van 13.00 tot 16.00 uur.