Vanaf 1982 is mevrouw Loes Brandsen-Groen vrijwilliger bij EHBO-vereniging St. Martinus Wervershoof. Zij is lotusslachtoffer, grimeert en helpt EHBO’ers met oefenen.

Voor de Lotuskring Hoorn zet zij zich in als coördinator, verzorgt de aanvragen voor EHBO-verenigingen, brandweeroefeningen, reddingsbrigade en bedrijfshulpverlening.

Vanaf 1995 is mevrouw actief bij de Parochie Onderdijk. Zij is betrokken als lector bij vieringen, avondwaken, doet nazorg bij nabestaanden, maakt de kerk schoon en brengt het parochienieuws rond in het buitengebied. Tot vorig jaar schminkte mevrouw Brandsen jaarlijks Sint en Pieten voor hun bezoek aan de school.

Mevrouw Brandsen-Groen is ook nauw betrokken bij Stichting Roseland. Hier houdt zij zich bezig met de fondsenwerving voor Stichting en is zelf sponsor. Bij het overlijden van haar man vroeg zij, in plaats van bloemen, om een gift voor Roseland in Ethiopië. Van het grote bedrag dat binnenkwam, besloot zij om een stuk grond aan te kopen en in Ethiopië een groentetuin te realiseren.

Jarenlang heeft mevrouw Brandsen-Groen het vrijwilligerswerk naast haar werk in de Maatschap gedaan. Samen met haar man hadden ze een tuinbouwbedrijf.