In het weekend van vrijdag 23 tot zondag 25 juni organiseert schuitenvereniging De Koggeschuiten een prachtig vaarweekend richting het voormalig eiland Wieringen. We verblijven dan 2 nachten in de haven van het Pittoreske “ de Haukes”.

Vrijdag 23 juni vertrekken we rond 11:00 uur vanuit Onderdijk bij roeivereniging De Kogge ( bij de brug over de Dirk Bijvoetweg) We varen dan richting de sluis van Medemblik alwaar we 5 meter de diepte ingaan om in de Wieringermeer te belanden. Van daaruit zetten we de tocht voort richting de sluis van Kolhorn om vervolgens weer 6 meter omhoog te gaan en zo uiteindelijk op onze plek in de haven van de Haukes te komen.

Hier zullen we rond een uur of 16:00 uur aanmeren. Omdat we dan al een paar uur in de schuit hebben doorgebracht is het tijd om met de voete op vaste wal ff mooi an te zitten met elkaar onder het genot van dikke lachers en een lekkere borrel. ‘s Avonds zal de BBQ worden aangestoken met voor n ieder salades, stokbrood en heerlijke stukkies vlees. Bij de borrel avond wordt er nog een bittergarnituurtje geserveerd.

Zaterdag 24 juni na een verfrissende douche, staat er rond de klok van 10:00 uur een lekker ontbijtje voor ons klaar. Daarna vertrekken we om 11:00 uur voor een mooie vaartocht langs de mooie plaatsjes Anna Paulowna, Oudesluis, Schagen en Kolhorn. In Schagen bezoeken we ook even het Automuseum. Om een uur of 18:00 uur meren we weer aan bij onze stek in de Haukes. Hier staat dan een heerlijke Indische rijsttafel voor ons klaar. Wederom weer een lekkere bittergarni bij t borrelen s’ avonds.

Zondag 25 juni Na een lekker ontbijtje zullen we rond de klok van 11:00 uur de terugtocht aanvangen richting ons mooie Westfriesland. Lekker weer naar huis en om 20:00 uur te bed!

De kosten voor dit skoftige weekend bedragen 125,- euro per persoon. Daarvoor krijg je een BBQ, n Indische rijsttafel, 2 x een ontbijt, 2 x een bittergarnituur, kosten inbegrepen voor ligplaats, tent, camper of caravan (deze kun je eerder plaatsen) en gebruik van de douches, toiletten en de gezellige bar bij de haven.
Denk je “goh wat ontzettend leuk!” Geef je dan snel op bij Tim: 06-23465309, Kees 06-33611542 of bij David 06-21561717

Vorig artikelVrijwilligerspunt werft vrijwilligers voor Oekraïense (wees)kinderen
Volgend artikelGezellig! Jaarmarkt Andijk op donderdag 8 juni