Op zaterdagavond 16 februari is in de Gereformeerde Kerk aan de Middenweg 4 in Andijk live muziek van o.a. de Duitse componist Mendelssohn te horen. Als zoon van een rijke bankier uit een Joods geslacht werd hij in 1809 geboren. Hij overleed op slechts 38-jarige leeftijd in 1847 aan totale uitputting. Hij werkte veel te hard en kon het overlijden van zijn zus niet verwerken. Muziek van Mendelssohn is prachtig en voor iedereen heel toegankelijk.

Zaterdagavond wordt zijn compositie “Psalm 42” uitgevoerd door het Voice Company Kamerkoor samen met soliste Angelique van Leijenhorst, alles onder leiding van dirigent en pianist Robert Bakker. Beide musici zijn net terug van een optreden in de New Yorkse Carnegie Hall. Deze schitterende muziek in het echt horen is een totaal andere ervaring dan het beluisteren van een CD-opname. Zeer de moeite waard dus. Tijdens dit concert is verder veel Nederlands-talige muziek te horen van de componisten Albert de Klerk (was componist en organist te Haarlem), Jetse Bremer (zanger en arrangeur bij het Nederlands Kamerkoor) en Alphons Diepenbrock. In al deze muziek staat de tekst centraal en is de nodige humor verwerkt.

Tussendoor treedt orgelvituoos Gert van Hoef op. Op het programma staat werk van Bach. Ook zal hij eigen improvisaties laten horen waarmee hij bijzondere klanken uit het orgel kan halen. Daarbij maakt hij gebruik van veel herkenbare thema’s en spannende registraties. Deze 27-jarige beroepsorganist heeft ook in het buitenland al zijn sporen verdiend.

Dit concert is een niet te missen belevenis op de zaterdagavond. Vanwege deze eerste uitvoering van het Voice Company Kamerkoor in Andijk kan iedereen tegen een feestelijke toegangsprijs naar binnen: In plaats van de gebruikelijke twintig euro voor een dergelijk concert is de toegang op 16 februari slechts tien euro.

Kaarten kunnen worden besteld via de website www.hetvoicecompanykoor.nl en zijn ook aan de deur verkrijgbaar. Het wordt een heerlijke winteravond op deze 16e februari in Andijk. Warm aanbevolen!

Het Voice Company Kamerkoor
Tel.: 06 – 515 606 76
www.hetvoicecompanykoor.nl
rbpmusic@xs4all.nl