Na een spannende laatste tulpenkeuring is Mattie Obdam de winnaar geworden van de Zilveren Tulp. Een tweede plek tijdens de laatste keuring was net voldoende om A.J.J. Langedijk met een halve punt voor te blijven in het eindklassement van de A-groep.

Met deze eindoverwinning won Obdam ook de rondvlucht met vliegtuig over de bloeiende bollenvelden. Dit bijzondere cadeau is aangeboden door Kwantes Makelaardij uit Andijk. Tot slot mag hij, samen met de andere beste keurders van Wervershoof, deelnemen aan het NK Tulpenkeuren.

In de B-groep leek Roel Kaagman soeverein naar de eindzege te gaan. Toch wist Rosanne Haakman met een goede laatste score nog heel dichtbij te komen. Uiteindelijk had Haakman slechts een halve strafpunt teveel, waardoor Haakman tweede werd en Kaagman de eindoverwinning pakte.

Bij de junioren werd de familiestrijd gewonnen door Lars Mes. Hij wist met een halve strafpunt
Fleur net voor te blijven. Judith Bakker eindige daar vlak achter en pakte knap de derde plaats.

Uitslagen:
A-groep: 1. A.J.J. Langedijk 11,5 strafpunten, 2. Mattie Obdam 12,5 strafpunten, 3. Jan Boon, Keesjan Hoff en Menno Kuin 14,5 strafpunten.

B-groep: 1. John Burgman 15 strafpunten, 2. Maurits Koeman en Rosanne Haakman 15,5 strafpunten, 4. Roel Kaagman en Esther Bakker 16,5 strafpunten.

Junioren: 1. Jasper Burgman en Esmee Koeman 14,5 strafpunten, 3. Lars Mes en Judith Bakker 15,5 strafpunten, 5. Sjors Mes, Fleur Mes en Anna Kreuk 16,5 strafpunten.

Eindklassement (is het totaal aantal strafpunten van de drie beste keuringen)

A-groep: 1. Mattie Obdam 42,5 strafpunten, 2. A.J.J. Langedijk 43 strafpunten, 3. Marco Haakman 43,5 strafpunten.

B-groep: 1. Roel Kaagman 51 strafpunten 2. Rosanne Haakman 51,5 strafpunten, 3. Esther Bakker 56 strafpunten.

Junioren: 1. Lars Mes 49,5 strafpunten, 2. Fleur Mes 50 strafpunten, 3. Judith Bakker 50,5
strafpunten.

Dirk Jan Haakman was de beste bij de soortenkennis. Van de 80 tulpensoorten wist hij er maar liefst 77 juist te benoemen. Hiermee bleef hij Jan Boon en Mark Ruiter ruim voor. Zij hadden er respectievelijk 70 en 65 goed.

De potjes van de huisbroei werden afgelopen vrijdag ook ingeleverd. De kwaliteit hiervan was zeer goed. Van de 53 teruggebrachte potjes werd de huisbroei van Jan Rustenburg als beste beoordeeld door de jury. Eline Kuin werd tweede en Bart Ruiter pakte de derde plaats. Alle drie gingen zij met een mooie prijs naar huis.

We kijken terug op een succesvol seizoen tulpenkeuren met iedere week een mooie opkomst en een gezellige sfeer. We zijn blij dat we het na twee jaar weer op onze vertrouwde stek hebben kunnen organiseren.
Wij willen daarom alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en de Schoof bedanken voor hun bijdrage hieraan.
Tot slot wensen wij alle deelnemers, die op donderdag 31 maart a.s. aan het NK tulpenkeuren
meedoen in het Keukenhof te Lisse, heel veel succes toe!

Tot volgend jaar!

Het keuringscomité
www.tulpenbeoordeling.nl

Vorig artikelBingo Zonnebloem
Volgend artikelGrootse opbrengst gemeenschapsveiling Wervershoof € 103.140,-