Onze Keuters hebben de afgelopen jaren heel wat te verduren gehad. Na de fusie binnen Gemeente Medemblik dreigde dit eens zo trotse volk zijn autonomie te verliezen. Na een hevige strijd behield Onderdijk zijn toegangsborden, en was Abbekerk zijn fontein kwijt (we weten niet of dit verband heeft tot elkaar, maar vonden het toch het vermelden waard). De onderlinge verbinding was ver te zoeken, vooral na het verdwijnen van het evenement Vlietpop, dat de verschillende dorpskernen juist bijeen wist te brengen. Het grootste gevaar voor dit nederige dorpje kwam echter niet vanuit de politiek, maar vanuit de groei van de ganzenpopulatie. Een populatie die juist in toom werd gehouden door het evenement.

Deze monsters weten de Fibonacci cyclus namelijk volledig te overtreffen en hun voortplanting werd jarenlang alleen binnen de perken gehouden door de vermenging van bier met water en een zootje kutherrie tijdens Vlietpop. Inmiddels heeft de drastische vermenigvuldiging van deze beesten tot gevolg dat heel Onderdijk onder de kak zit, en er meer ganzen zijn dan inwoners. Het Westfrieslands bestuur vond het daarom hoog tijd om in te grijpen. Er werd contact gezocht met de heren van Dou Grend ünd von Velsen en de Nozem en geïnformeerd of zij bereid waren het vlot van stal te halen en een nieuw optreden op de Vliet te verzorgen. Dat waren zij niet. Het vlot was al tijden in verval en het drijfvermogen werd door nautisch experts in twijfel getrokken. Ook bleek één van de bandleden chronisch last te hebben van zwemmerseczeem. Tel daar bij op dat de Dou al de nodige schadeclaims aan de broek had hangen voor het inkrimpen van het Great Vlieter Reef, en het moge duidelijk zijn dat het een kansloze missie ging worden.

Ons bestuur gaf zich echter niet zo snel gewonnen en bood de heren als compromis een optreden aan wal aan. De Dou was eerst sceptisch, maar ging na een zeer intieme foltering alsnog akkoord. Wij zeggen: Westfrieslands First! En zullen alle middelen inzetten om verdere illegale migratie en expansie van ganzen tegen te gaan. De Dou zal daarom op 4 augustus een Wall of Sound produceren om deze beesten te verjagen. U kunt er dan live getuige van zijn hoe een natuurramp wordt afgewend. Deze openstelling is niet bedoeld om onze bezoekers te vermaken, want dat kunnen ze toch niet. And it’s not gonna be Gree, realy realy Gree. Want tante Gree die blijft thuis.

Voor de mensen die deze band nog nooit hebben mogen aanschouwen verzoeken wij u met gevaar voor uw ogen en oren www.dou.nu te raadplegen. Voor vragen, op- of aanmerkingen verwijzen wij u naar onze niet bestaande e-mail: VRAGEN@WESTFRIESLANS.NL (in kleine letters, maar dat maakt toch niet uit).

De Dou is aanstaande zaterdag vanaf 15:00 uur te bewonderen op het Westfrieslands festival. Entree 5,- Meer informatie is te vinden op www.smew.nl