Wat weg is, komt (doorgaans) niet meer terug! In Wervershoof is de stoelgym al, mede door gebrek aan leden, opgeheven. In Onderdijk doen we nog een dappere poging. Maar er is wel behoefte aan nieuwe leden. Er zijn nu nog 8 deelnemers en dat is echt te kort om nog door te gaan.

We gymmen niet meer onder leiding van Francisca, maar met een “nieuwe” gymjuf, Carina Reus. Carina heeft al eerder, op tijdelijke basis, gymles gegeven in Onderdijk en ze is bereid als vaste kracht les te geven.

Goed en verantwoord bewegen maakt je niet alleen fit, maar versterkt ook de spieren en zorgt ervoor dat de beweeglijkheid in de gewrichten zo goed mogelijk blijft. De bewegingen zijn wat gevarieerder dan je dagelijks gewend bent. Juist deze specifieke bewegingen zijn belangrijk. Stoelgym is voor diegenen die moeite hebben om oefeningen staand en lopend te doen.

De les bestaat uit een opwarming om de spieren en gewrichten los te maken, gevolgd door stretch- en spierversterkende oefeningen. Er wordt aandacht besteed aan alle spieren en gewrichten, van nek tot vingers en enkels. De ‘cooling-down’ bestaat uit ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Alles gebeurt zittend op de stoel of staand met de stoel als steun. Specifieke conditie is niet nodig, iedereen doet mee naar eigen kunnen.

De stoelgym is op de dinsdagen van 11.00 uur tot 11.45 uur (m.u.v. de schoolvakanties) en vindt plaats in het Dorpshuis van Onderdijk. De lessen worden gegeven door Carina Reus. Zij is fysiotherapeut en tevens leefstijlcoach. Tijdens en na de les is er ruimte voor eventuele vragen over bijvoorbeeld gezondheid en bewegen.

We beginnen weer op dinsdag 30 augustus om 11.00 uur in het Dorpshuis “de Onderdijk”. Nieuwe leden, (we blijven hopen) betalen voor (de rest van) 2022 € 25,00.

Voor het nieuwe jaar hebben we de contributie moeten stellen op € 100,00 per jaar.

U mag zich aanmelden bij: Els Koomen tel. 0228-583149.

Vorig artikelBijzondere expositie in Bonifaciuskerk
Volgend artikelIJsblok