Aanstaande zaterdag de expositie ‘Wervershoofse kermis in de vorige eeuw’ weer te bezichtigen in het Oude Raadhuis. Met ruim 200 kermisfoto’s, de miniatuurdraaimolen van oud-kastelein Ru Botman, oude krantenberichten en een overzicht van (verdwenen) cafés, kijken we terug op de Wervershoofse kermis over de hele twintigste eeuw.

Attracties veranderden in de loop der jaren, cafés kwamen en gingen, binnenfeesten werden buitenfeesten, de grote kermisborrels kwamen, het eerste deuntje verdween en de decibellen zijn flink opgeschroefd. Maar in één ding blijkt Wervershoof zeer standvastig te zijn: de kermis wordt al meer dan 100 jaar uitbundig gevierd. Zo berichtte de krant in 1907: ‘Dezer dagen vierde oud en jong feest; de kermis was in het land en voor kermispret is in ons dorp niemand ongevoelig. Zondag was dan ook verbazend druk. De kinematograaf maakte goede zaken. Nu, ’t was inderdaad de moeite waard; velen, die nimmer zoo iets zagen, konden er niet over uitgepraat komen. En grappig dat sommige nummers waren! Verder tal van onmisbare kramen en volle, overvolle herbergen. ‘t Ging alles gezellig en jolig er naar toe en dat is maar je ware.’

Ook het archief is open, waar we u graag van dienst zijn als u daar iets wilt opzoeken of foto’s wilt bekijken.
Voor bezoekers voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw. Als wij boven even een seintje krijgen, helpen we u graag. We zijn open van 13.00 – 16.00 uur.

Mede door het jubileumweekend in januari hebben zo’n 500 mensen de expositie bezocht.  Inmiddels zijn we al weer met de voorbereidingen begonnen voor een nieuwe expositie in september. De openstelling van aanstaande zaterdag 27 mei is de laatste openstelling van dit seizoen en dus ook de laatste gelegenheid om de kermisexpositie te bekijken is, want ’t bloift gien kermis!