Ja inderdaad, een kermisborrel op 28 en 29 januari! Bij ‘Stichting Oud Wervershoof’ is het namelijk een jaar lang kermis.  

Iedere laatste zaterdag van de maand kunt u tijdens de openstelling in het oude Raadhuis de foto-expositie ‘Wervershoofse kermis in de vorige eeuw’ bezichtigen.

Door middel van een expositie met ruim 200 kermisfoto’s, oude krantenberichten en een overzicht van (verdwenen) cafés kijken we terug op de Wervershoofse kermis over de hele vorige eeuw, die ook 100 jaar geleden al uitbundig werd gevierd. Het publiek werd in die tijd weliswaar op heel andere wijze vermaakt, met de Kinematograaf, Bioscope, optocht met potsierlijke kleding, Circus Renseman, kramen en luchtschommel, maar ook toen al spraken de kranten over ‘stampvolle herbergen, waar het er gezellig en jolig aan toe ging’.

Vanwege het 25-jarig jubileum van Stichting Oud Wervershoof zijn we deze keer het hele weekend open. Daarom nodigen wij u op zaterdag 28 of zondag 29 januari van harte uit voor de open dag mét een kermisborrel (een kopje koffie of thee schenken we ook) en een stukje ‘halve Abraham’. Als extra bezienswaardigheid is deze dag ook de miniatuurkermis van Marcel Deen weer te bewonderen. Deze minikermis, met veel attracties tot in de kleinste details nagebouwd en waarin alles beweegt en is verlicht, is zeker een bezoekje waard. Voor de kinderen hebben we bovendien een grabbelton, een touwtje-trekkraam en enkele oudhollandse spelletjes en met bijgaande bon mogen ze een gratis suikerspin halen.
Voor de ouderen hebben we een fotoquiz samengesteld, waarmee u met 25 foto-vragen uw kennis kunt testen over Wervershoof door de jaren heen. Onder de goede inzenders verloten we een prijs van € 25,-. Met een beetje speurwerk zijn de antwoorden terug te vinden in de 20 edities van de Skriemer of op de beeldbank van Oud Wervershoof. Al zoekend krijgt u zo gelijk een mooi beeld van waarmee Oud Wervershoof zich zoals heeft bezig gehouden in die 25 jaar.

U kunt de quiz ophalen in het Raadhuis tijdens ons feestweekend, of downloaden van de site www.oudwervershoof.nl op de pagina Activiteiten/25-jarig jubileum.

De openingstijd is beide dagen van 12.00 uur tot 16.00 uur.