Woensdag 7 februari om 19.30 in Cultura Andijk. Maria Weeber: De actiegroep van Progressief West Friesland verzorgt een informatieavond in Cultura om inwoners op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen in de lucht van en boven Andijk.

Maria Weeber is coördinator van de Actiegroep Stop laagvliegroutes boven West-Friesland. Ze zal informatie geven over de route van de te verwachte vliegbewegingen en over de stappen die PWF heeft gezet om een breed netwerk op te bouwen, zowel op politiek gebied als op landelijke acties tegen deze laagvliegroutes. In de gemeente Medemblik heeft PWF een motie ingediend om de politieke partijen te bundelen zodat men eensgezind optreed tegen deze lucht en lawaaibedreiging. Gelukkig is deze motie aangenomen, maar met een nipte meerderheid: 14 stemmen voor maar toch ook 12 stemmen tegen. Het CDA, D66 BAM en CU stemde tegen actie. Teleurstellend. Kom 7 februari naar de informatieavond want de in woners van Andijk moeten daar gaan bedenken wat zij ertegen willen gaan doen.

Er is een luchtverkeersleider aanwezig zijn om technische vragen te beantwoorden. Vanuit de 7 gemeenten is er een vertegenwoordiger aanwezig om de bestuurlijke stappen toe te lichten. Het belangrijkste deel van de avond bestaat uit de vervolgplannen. Dit zal door de inwoners worden ingevuld.