Die belofte werd kinderen soms gedaan, als ze een klusje hadden opgeknapt. Iets om naar uit te zien, om dan tot de spijtige ontdekking te komen, dat die in het zelfde rijtje loze beloftes thuishoorde als met sint-juttemis en Pasen en Pinksteren, die nooit op een dag bleken te vallen. Gelukkig was er met kermis genoeg te beleven, om zo’n kleine teleurstelling te verwerken.

Aanstaande zaterdag is de expositie ’Wervershover kermis in de vorige eeuw’ weer in het oude Raadhuis te bekijken. Met ruim 200 foto’s, de miniatuurdraaimolen van oud-kastelein Ru Botman, een overzicht van verdwenen en bestaande cafés en allerlei krantenknipsels kunt u zien dat de kermis altijd een belangrijke plaats innam in Wervershoof. Zo schreef de krant in 1909:

‘De kermis in Wervershoof is achter den rug en in vrede afgeloopen. Geregeld is ’t daar een drukke kermis, zoo ook nu weer, vooral des Zondags. Er was trouwens wat te genieten, en voor ’t eerst een schouwburg aanwezig, die telkens goed bezet was. Ook een Bioscope en een luchtschommel en verder aangevuld met kramen. Aan de noodige spijzen en dranken heeft het niet ontbroken, er zijn ongeveer 10 varkens en 4 vette koeien verorberd.’

Ook het archief is open, waar we u graag van dienst zijn als u daar iets wilt opzoeken of foto’s wilt bekijken.

Voor bezoekers voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw. Als wij even een seintje krijgen, helpen we u graag. We zijn open van 13.00 – 16.00 uur. En wij beloven deze keer ook échte koek!