Zomersoos: Wervershoof, Onderdijk, Zwaagdijk. Ook al houdt de KBO een zomerpauze, er is evengoed genoeg te doen om deze zomermaanden op een gezellige manier door te komen. Daar heeft de werkgroep Zomersoos voor gezorgd. Elke week is er een activiteit bestemd voor àlle senioren in Wervershoof, Onderdijk en Zwaagdijk.

Zomersoos: Donderdag 22 juni kwam om 13.00 uur de oldtimerbus in Zwaagdijk aan om de eerste mensen op te halen en verder richting Onderdijk te rijden om daar ook mensen op te halen. Nadat ze daar ingestapt waren wou de bus niet meer starten. Er werden een paar mannen van de straat geplukt en met nog een paar uit de bus, konden we na even duwen weer verder. Daarna nog naar Wervershoof waar de rest instapte. Met een mooi ritje arriveerden we in Enkhuizen voor de koffiestop op het terras van het stationrestaurant. Daarna gingen we naar de Volkssterrenwacht “Orion” in het Streekbospaviljoen in Bovenkarspel. Verdeeld over drie groepen kregen we uitleg over het planetarium, zonnestelsel en allerlei voorwerpen. Jammer dat er geen heldere lucht was, anders konden we een kijkje nemen via de enorme telescoop. Na deze interessante bezichtiging was het tijd voor de inwendige mens en konden we aan tafel in restaurant “IJgenweis”, waar we heerlijk hebben gegeten. Toen was het tijd om op te stappen, maar… eerst moest de bus weer aangeduwd worden. Dit was wel hilarisch. We kunnen terugkijken op een mooie en gezellige middag. Atie Dudink

Donderdag 29 juni om 13.30 uur Kienen in Dorpshuis De Onderdijk. Wie heeft er dit keer geluk en gaat er met de prijsjes vandoor. Maar belangrijker nog is het gezellig samenzijn met elkaar. Aanmelden bij Els Koomen tel.: 583149. De kosten zijn € 6,- inclusief koffie/thee en versnaperingen.

Donderdag 6 juli om 14.00 uur Spellenmiddag in Sint Jozef: Voorgaande jaren ook gehouden een erg goed bezochte spellenmiddag. U kunt kiezen voor klaverjassen, een potje rummicub, biljarten en voor wie het leuk vindt; er is ook een keezbord. Aan het eind van de middag worden prijsjes uitgedeeld aan degene met de hoogste score. Tijdens deze middag staan vrijwilligers klaar om u te voorzien van ‘een natje en droogje’. De kosten zijn € 6,- Aanmelden bij Nicolette Swart, Dorpsstraat 22, Wervershoof. tel 584593.

Donderdag 13 juli is er een schuitentocht. Deze keer is de opstap bij molen “de Hoop” in Wervershoof om 13.30 uur. Tijdens de vaartocht meren we aan bij restaurant Koekenbier in Medemblik voor de koffie met gebak. De onkosten hiervoor zijn € 6,-. Wilt u mee, dan kunt u zich opgeven liefst zo spoedig mogelijk doch uiterlijk vóór 7 juli bij Atie Dudink, De Gracht 10 in Zwaagdijk-Oost. telefoonnummer: 0228752405.

Vrijdag 30 juni is de volgende fietstocht. We gaan richting Hoorn dwars door het Willem Wiesepark om in Hoorn de Bijbelsetuin te bezoeken en op te steken natuurlijk De start is om 13.30 uur bij de Werenfridusschool.

Riet Kuin-Ooijevaar