Klaverjassen
Vanwege Koningsdag op 27 april is het prijsklaverjassen verschoven naar donderdag 4 mei.

Fietsen Wervershoof
Het was weer een toppertje de fietstocht op 14 april naar Enkhuizen. Op de heenweg was de dijkroute een goeie keus, lekker voor de wind op het laatste stukje na. Het opsteekpunt was aan de Kooizandweg in het strandpaviljoen van de zeilschool. We zaten eerste klas met prachtig uitzicht over het IJsselmeer en konden daar lekker doorwarmen. Tiny gaf nog een kostelijke ‘onewomenshow’ weg waarmee ze meteen het theater in kan. De terugweg ging via het Streekbos en het Weelenpad. Op de heenweg waren we met z’n elven en terug met twaalf. Op 28 april staat de volgende rit in de planning, dan gaan we links- of rechtsom door de landerijen, richting Twisk, daar is vast wel een opsteekplekje. Start om half twee bij de Werenfridusschool.

Fietstochten Zwaagdijk
13 April met acht personen gefietst naar Enkhuizen. Het was een mooie rit en we hebben lekker ‘anzeten’ bij de Mastenbar.

Op 11 mei is de volgende fietstocht. Deze keer gaan we een hele dag. We bezoeken ‘Het huis van Hilde’ in het archeologiecentrum Noord-Holland in Castricum. Het skelet van Hilde werd rond Castricum gevonden. Aan de hand van het skelet is Hilde gereconstrueerd. Zo ook Cees van Aartswoud en Willem 1 van Brederode, een adelijke familie uit de middeleeuwen.Hier gaan we ook koffie drinken. Daarna starten we de fietstocht van ongeveer 35 km. De route gaat via Heemskerk, Beverwijk, Wijk aan Zee weer terug naar Castricum. Bij Heemskerk gebruiken we de lunch.

We gaan vroeg op pad, om 8.45 uur vanaf het kerkplein met de auto. Bij het station van Castricum zijn eventueel fietsen te huur. Voor het laatste stuk door de duinen is een duinkaart verplicht. We bekijken in de duinen ook De Kwal. Dit heeft te maken met de zuivering van ons drinkwater. Voor degene die dit willen; een voorstel om rond 18.00 uur te gaan eten bij de ‘Eetalage’ op Zwaagdijk. Opgave voor deze fietsdag graag voor 7 mei: 0228-581752 of 0610253002.

Gerard en Nellie