ZOMERSOOS: De werkgroep Zomersoos heeft voor het zomerseizoen negen activiteiten georganiseerd voor ‘alle senioren’ binnen de gemeente Medemblik. In Binding vindt u wekelijks meer informatie over de eerstvolgende activiteit.

Donderdag 2 augustus, Onderdijk, varen 13.30 uur. Opstap: van Velzenstraat 24. We varen over de Grote Vliet richting Medemblik, met natuurlijk een gezellige opsteek. Voor het geval dat het zo warm blijft is het verstandig om een flesje (kraan)water mee te nemen en een zonnehoed of parasolletje. Deelname 7,00. Opgave bij Els Koomen-Laan, Pastoor van Santestraat 59, 1693 CR Onderdijk. (0228-583149)

Donderdag 9 augustus, Wervershoof, schuitentocht vertrek 15.00 uur, opstap: Boteninlaat, de Westrand. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is gaan we gezellig eten bij Herman Tiben in de Tritonbar te Medemblik. Helaas kunt u zich hiervoor niet meer aanmelden. De drie schuiten zijn vol!

FIETSEN WERVERSHOOF: Vanwege de hittegolf werd besloten om de fietstocht van 27 juli niet door te laten gaan, dit tot teleurstelling van acht hittebestendige deelnemers die aan de start verschenen. Ze bleven nog een poosje gezellig bij elkaar zitten op de bankjes onder de bomen bij het startpunt. Dat leidde tot wilde plannen met gevolg dat twee fietsers de komende week de lucht in gaan in een luchtballon. We zijn benieuwd naar hun verhalen. Dat horen we komende vrijdag 3 augustus als we met elkaar op de fiets stappen. We gaan richting Sijbekarspel. De start is bij de Werenfridusschool om 13.30 uur.

FIETSEN ZWAAGDIJK: Op 16 augustus starten we om 13.30 uur op de Liederik bij de firma Schouten. Via Wervershoof, Onderdijk, Medemblik, Opperdoes en Twisk genieten we van de opsteek in Abbekerk. De koffie, fris of biertje is deze keer voor de KBO. Dit om weer een gezellige start te maken na de vakantie.

Op 6 september (Noteer alvast in uw agenda): een superfietstocht in Gaasterland. Met de boot de “Bep Glasius” vanuit Enkhuizen naar Staveren. Let wel, deze gaat al vroeg, namelijk om 08.30 uur, dus om 07.45 starten we vanaf De Ark. Nader informatie volgt nog.

Gerard en Nellie