Bingo: Donderdag 17 mei houden we de laatste Bingo-middag van dit seizoen. De prijzen zijn weer aantrekkelijk. Dus wilt u voor de vakantie nog een gokje wagen, kom dan donderdagmiddag om 14 .00 uur naar de zaal van Sint Jozef. De biljarters kunnen ook aan de slag

Fietsen KBO Wervershoof: Vrijdag 18 mei gaan we de fraaie fluitenkruidroute rijden. We starten om 13.30 uur bij de Werenfridusschool Via de Tolweg zoeken we het fietspad langs de Drechterlandseweg richting Grootebroek. Over de Raadhuislaan rijden we via het pad van Amiëns naar het Fluitenkruidpark. In Broekerhaven bij de Ceres is onze opsteekplaats.

Fietstocht KBO Zwaagdijk: Donderdag 24 mei starten we om 13.30 uur bij de kerk en gaan via het Wijzenddijkje naar Blokker. Vandaar naar Schellinkhout voor de opsteek. Hierna over de Westfriesedijk naar Wijdenes en Westwoud. Via de Boekert naar Zwaagdijk waar we samen kunnen eten in het MFA, met de mensen die daar die middag spelletjes doen. U kunt zich opgeven bij Mevr. Lia Dekker: telefoon 0228585741. Iedereen die zin heeft om mee te fietsen, ook als u geen lid bent van de KBO, kan zich gezellig bij ons aansluiten.

Competitieklaverjassen Wervershoof: Uitslag 2e ronde /2e periode op 19 april 2018

 1. Mevr. T. van Zwol – Bank: 5166 punten
 2. Mevr. A. Meilink: 5092 punten
 3. Mevr. C. Dudink–Schuitemaker: 4949 punten
 4. Poedelprijs Dhr. A. Koper: 3852 punten

Uitslag van het Prijsklaverjassen 26 april

 1. Mevr. A. Meilink: 5566 punten
 2. Mevr. C. Schuitemaker-Dekker: 5343 punten
 3. Dhr. M.T. Bank: 5309 punten
 4. Poedelprijs Mevr. D. Ubbink: 3390 punten

Uitslag Rummikub:

 1. Mevr. Jasper
 2. Mevr. Nieuwboer
 3. Mevr. Langius
 4. Mevr. Kunne

Vijf dagen Berlijn: Met 37 reislustige KBO-ers vertrokken we met de Oadbus op 7 mei, vanaf Wervershoof naar Berlijn. De reis verliep voorspoedig, er waren wel files, maar dan aan de andere kant. Hoewel een lange rit was het met af en toe opsteken goed te doen. Ons hotel lag in de wijk Charlottenburg. De chauffeur/reisleider was goed bekend in Berlijn en bracht ons bij de meest interessante bezienswaardigheden zoals het Mauerpark met de overblijfselen van De Muur, maar ook het beroemde warenhuis KaDeWe aan de Kurfürstendam, waar je schoenen van 900,– kon kopen. Ook Potsdam is bezocht waar we in Paleis Cecilienhof de beroemde ronde tafel zagen van de Grote Drie: Winston Churchill, Harry S. Truman en Jozef Stalin die daar in 1945 onderhandelden over de verdeling van het verslagen Derde Rijk. Tijdens een van de ritten was een Nederlandse gids aan boord die al dertig jaar in Berlijn woonde. Hij had een enorme kennis van de geschiedenis van Berlijn en wist dat op een vlotte humoristische manier te brengen.

Al met al een mooie reis, prachtig weer, een prima hotel en de stemming in de groep was zeer goed. Er is heel veel gelachen. We zien al uit naar de volgende reis.