Zomersoos. De werkgroep Zomersoos heeft voor het zomerseizoen negen activiteiten georganiseerd voor ‘alle senioren’ binnen de gemeente Medemblik. De KBO-leden hebben een programma ontvangen. Voor niet-leden: De folder met het programma kunt u ophalen op S. Koopmanstraat 107 of via de mail riet.ko@zonnet.nl

In Binding vindt u wekelijks meer informatie over de eerstvolgende activiteit.

Donderdag 12 juli, Zwaagdijk, Busreisje. Via een mooie route rijden we richting de kust. In Petten bezoeken wij het informatiecentrum met de tentoonstelling: “Kust, Zand tegen Zee”, waar we worden ontvangen met koffie/thee en koek. We sluiten deze dag af met een diner bij de Rijper Eilanden. Opstap: Zwaagdijk 13.00 uur, Wervershoof St. Jozef 13.30 uur, Onderdijk de kerk 13.45 uur. Deelname 25,00. (Is volgeboekt) tel. 752405.

Donderdag 19 juli, Onderdijk, 13.30 uur Workshop schilderen en/of film. Onder leiding van Annette Spigt kan er geschilderd worden. Voor mensen, die dit niet aandurven vertonen wij de musicalfilm Evita. We sluiten af met een gezellige maaltijd, bereid door Ron. Deelname workshop + eten 20,00. Deelname film + eten 15,00. Wilt u uw schildertalent ontdekken, geef u dan zo spoedig mogelijk op in verband met de aanschaf van de materialen.

Donderdag 26 juli, Zwaagdijk, MFA 14.00 uur. De heer Jac Vlaar laat ons deze middag het draaiorgel Callisto zien en horen. Ook het binnenwerk komt aan de orde. We gaan terug in de geschiedenis tot het ontstaan van het orgel. Maar bovenal klinkt natuurlijk de muziek van de bijna 150 pijpen met daarnaast grote en kleine trom, woodblock en bekken. De Hollandse klassiekers, waarop mogelijk zelfs gedanst kan worden. Deelname 7,00. Opgave bij Atie Dudink, De Gracht 10, 1684 NR Zwaagdijk-Oost. (0228-752405.

Fietsen Wervershoof. Op vrijdag 13 juli om 13.30 uur stappen we bij de Werenfridusschool op de fiets om via Hoogkarspel richting De Hout te gaan. Na een aantal keren links- rechts-af over idyllische Drieban-wegen naderen we het mooie dorp van de kippenbillenparty; Oosterleek. Daar laten we ons verwennen met koffie en appelgebak. Over een stukje Zuiderdijk en door Wijdenes, (waar we nog even het oorlogsmonumentje bekijken) en Hem komen we weer op de Houterweg met zijn splinternieuwe viaduct. We zullen moeten klimmen, maar dat is voor ons e-bike’ers een peulenschil. Voor je het weet komt molen ‘De Hoop’ weer in zicht, waar we afscheid nemen van elkaar.