Voorjaarsreis: Met de goede herinneringen aan eerdere reizen organiseert de KBO- reiscommissie weer een vijfdaagse groepsreis met OAD, nu naar Berlijn van maandag 7 mei tot en met vrijdag 11 mei 2018. Afhankelijk van het aantal personen komt de reissom op 419,- per persoon, uitgegaan is van minimaal 30 personen. Dat betekent dat we een eigen vaste opstapplaats hebben in Wervershoof en rechtstreeks naar Berlijn gaan.

We hebben vier overnachtingen in hotel Econtel Berlin Charlottenburg op basis van halfpension, met ontbijtbuffet. U krijgt een uitgebreid excursieprogramma, met de dinsdag o.a.: een stadsrondrit langs Checkpoint Charlie, Unter den Linden, Brandenburger Tor, de Rijksdag met de beroemde glazen koepel en de Potsdammer Platz. Verder als extra een boottocht over de zeven meren. En natuurlijk ook als extra een avondexcursie om te zien dat Berlijn ook ’s avonds de moeite waard is.

Woensdag staat op het programma bezoek Paleis Cecilienhof, waar in 1945 de conferentie van Potsdam plaatsvond. Daarna bekijken we de prachtige tuinen van het beroemde Paleis Sanssouci. Ook bestaat de mogelijkheid om de Televisietoren te bezoeken op de Alexanderplatz. Vanaf deze 365 meter hoge toren heeft u een fantastisch uitzicht over Berlijn.

Donderdag maken we kennis met de bewogen geschiedenis van Berlijn. We gaan naar het Mauerpark aan de Bernauer Strasse. In dit interessante documentatiecentrum zien we de bewogen geschiedenis en overblijfselen van de Muur. Daarnaast hebben we ’s middags allerlei mogelijkheden om leuke dingen te doen en te zien in het centrum. Het belooft weer een indrukwekkende reis te worden. Interesse? Meld u aan bij Riet Kuin tel. 0228-582893. Uitgebreide info verkrijgbaar via email: riet.ko@zonnet.nl

Vriendelijke groeten, Niek Kuin en Simon Steltenpool, namens de reiscommissie KBO

KBO Fiets en wandeltochten: We hebben weer verschillende fietstochten gehad dit jaar. Na de laatste fietstocht werden Nellie en ik verblijd met een cadeau van alle fietsers, voor de organisatie. We waren zeer verrast en danken jullie voor het cadeau. Het hangt buiten aan de schutting en ‘s avonds schijnt er mooi een lampje in.

De eerste wandeltocht op 7 december waren we met z’n vieren. Heerlijk gewandeld langs het vooroever naar Medemblik. Lekker opgestoken bij de Kwikkel waar we onze jassen en mutsen konden drogen, want het begon te regenen vlak voor we in Medemblik kwamen. We lieten ons natuurlijk niet kennen en zijn weer door de regen naar de auto gelopen. Thuis lekker douchen en droge kleren aan en met rooie wangen op de bank. Dit pakken ze ons niet meer af en we hebben het gewoon gedaan, het was een heerlijke wandeling.

Tussen kerst en nieuwjaar 28 december willen we wandelen naar Enkhuizen. Verzamelen om 13.30 uur bij de kerk in Zwaagdijk en met de auto naar het Streekbos. Vandaar wandelen we naar Enkhuizen voor de opsteek bij van Bleiswijk.

Gerard en Nellie

Vorig artikelDe Gerarduskalender
Volgend artikelSupertrots!