Hallo, ik ben weer thuis! Jaap! Waar zit je?
Hé, oh.. bé je deer! Ik lag net lekker op de bank!
Heb je de stofzuiger nog gepakt?
Nei…,vergeten Trien!
Ik had verwacht dat je wat voor me zou doen Japie, want jij hebt nu alle tijd met je pensioen.


Ik krijg het nu weer druk als kinderjuf nu de kinderen weer naar school mogen.
Maar ze hewwe al die toid bai hullie moeder thuis toch wel huiswerk maakt Trien?
Ja, sommige kinderen wel, maar er zijn er ook bij die er weinig aan hebben gedaan. Ze kregen vorige maand van mij een boek met foto’s over dieren om thuis de namen te leren. Dus ik vroeg aan Freddie vanmorgen: Freddie, noem jij eens vijf wilde dieren!
En! Wist ie dat nag ?
Hij antwoordde: 2 tijgers en 3 leeuwen, juffrouw!… Dat dat joch gemakzuchtig was dat wist ik al!
Nou ja Trien, ‘t ware d’r wél voif samen.
Ja, maar je weet wat de bedoeling was. Vijf namen wilde ik horen Jaap! En nu is er ook discussie op school, want de mondkapjes raken op. En nu vind de directeur ze te duur! Iedere leerkracht gebruikt er zo’n 3 per dag en ze willen veiligheid voorop! Mijn collega Willemien wil gaan staken als er geen mondkapjes meer komen.
Oh.., is dat die juf met die dikke reet?
Niet zo laatdunkend Jaap. Ze is een goede leerkracht. Ze heeft inderdaad een flink achterwerk, maar daar zit ze niet mee!
Zeg vrouw! Is ‘t gien idee om die mondkappies samen met wat skoôljuffe zelf te maken? Jij benne zelf naggers op naailes weest vroeger, dus as jullie 3 dage les geve, den ké je die are dage mooi mondkappies make achter de naaimesien.
Jij hebt mooi praten Japie….. Maar goed! Als jij het huis bijhoud en boodschappen haalt dan probeer ik wel wat uit op mijn naaimachine. Ik weet alleen niet hoe ik aan vochtfilters moet komen, want alleen een stukje katoen of wol wordt niet goedgekeurd volgens de veiligheids regels.
No, moidje! Wat docht je d’r van om een inlegkruisie tussen twei lappies te stoppen! Den ké je de héle dag met ientje toe en daagsternei doe je d’r gewoón weer ‘n nuwe in. Je hewwe ze vast nag wel in de badkamer leggen!.
Nee, die tijd heb ik gelukkig gehad Jaap. Jij bent met je leeftijd van 72 er eerder aan toe dan ik, met je gedruppel na het plassen. Dus als je toch naar de supermarkt gaat voor mij, koop dan meteen een pak inlegkruisjes. Dan kruip ik achter de naaimachine om wat uit te proberen. En nu wil ik eigenlijk op tuk, want ik heb vannacht slecht geslapen.
Hoe ken dat nou, Trien?
Ik had alleen maar rare dromen. Ik moest vannacht op bezoek naar tante Betsie in Maastricht. En de trein reed niet door de corona, dus ik moest op de fiets. Ik had 3 dagen werk Jaap, in regen en wind en weer de hele weg terug. En tante Betsie was nog chagrijnig ook! Ik heb nog nooit zo raar gedroomd!
Nou je ‘t zegge Trien! ‘K hew ok droomt!
Oh ja, waarover? Weet je dat nog?
Ja Trien… Ik droomde dat ik in een jakoezie zat. In een lekker warm bad met vier pittege mooie vrouwtjes. Borreltje d’r bai!
Oh….,zat ik er ook bij?
Nei vrouw, jammer genog niet, want jij ware naar Maastricht op de fiets…