Er komt waarschijnlijk een nieuwe politieke partij in Nederland, namelijk de Landelijke Broccolipartij. Deze partij wil mee doen met de verkiezingen in 2021 voor de Tweede Kamer. Het interim-bestuur heeft een startbewijs gekregen om met de verkiezingen mee te doen. Er wordt volop gewerkt aan een kandidatenlijst.

Grote namen zijn bereid zitting te nemen namens deze partij in de Tweede Kamer, onder wie Herman den Blijker, topkok, gespecialiseerd met inrichting van 1,5 meter afstand in restaurants. Herman kan je een broccoli-arrangement met zalm als zes gangenmenu aanbevelen. Als je een vis besteld van 1,5 meter kan iedereen zijn vrienden ook meenemen.

Hugo de Jonge van Volksgezondheid is ook zeer enthousiast, want hij heeft de intentie om ook lid van deze nieuwe partij te worden. Hij is voor een nieuwe wet: verplicht één keer per week broccoli eten. Want broccoli is goed voor de gezondheid! Resultaat: de ziekenhuizen krijgen méér lege bedden, de WAO-ers gooien hun krukken weg en iedere gezonde eter kan weer helpen met broccoli snijden. Daardoor gaan ook de ziektekosten premies omlaag!

Ook het lerarentekort is in één keer opgelost. Doordat kinderen die veel broccoli eten, zich beter kunnen concentreren, mogen ze al met de middag naar huis, omdat de les klaar is. De broccoli etende leraar kan dan nog met gemak ’s middags een tweede klas lesgeven.

Ook producent Albert Broccoli van de James Bond-films, komt op de lijst. Hij zorgt voor een goede beeldvorming bij de kiezers.

Ook Pieter van den Hoogenband van het Olympisch Comité wil hoog op de lijst. Die ziet over twee jaar, als de winterspelen doorgaan, alle gouden, zilveren en bronzen plakken in Nederland belanden. Want broccoli staat nog niet op de dopinglijst.

Zelfs Pieter Winsemius, oud minister van van Natuur en Milieu, is er zeer ingenomen dat hij gevraagd is om hoog op de lijst te staan. Omdat groene broccolivelden goed zijn voor de zuurstofproductie in de lucht, schone grond in ere houdt met weinig onderhoud. Bovendien behoud je de beroemde Hollandse vergezichten en dat is inspiratie voor kunstschilders. Want schilderijen van broccoli worden goed verkocht waardoor de kunstsector snel weer uit de recessie komt.

Er zal geen woningtekort zijn, want kinderen blijven langer bij moeder thuis, omdat ze zo lekker broccoli kookt. Omdat het voor singles te veel is om een hele broccoli op te eten, zullen zij eerder geneigd zijn om een partner te nemen die lekker broccoli kookt en dus samenwonen gaat, om zoveel mogelijk de broccoli liefde te bedrijven met zijn of haar nieuwe maatje. Want huisgenoten worden niet beboet op knuffelen!

Politiek gezien maakt de Broccolipartij de meeste kans om in de regering te komen. Door verschillende broccoli- rassen te telen door een club van topondernemers, kun je coalities vormen met rode, groene, blauwe en paarse kabinetten. Dat wordt een stevig regeerakkoord!

Afijn…, je moet maar rare stemmen in je hoofd hebben…

K.B.