Iedere week wordt er op de dinsdag- en vrijdagmiddag door de leden van de Westrand Boulers jeu de boule gespeeld op de banen aan De Westrand. We zien dan regelmatig voorbijgangers, die even blijven kijken. Mocht u overwegen of dat ook iets voor u kan zijn, laat het dan niet bij kijken, maar kom gewoon eens aan.

We spelen vanaf 13.15 eerst twee wedstrijden voor de competitie. Na de pauze spelen een aantal leden nog één of meer wedstrijden recreatief.

‘Echt iets voor oude mensen’, wordt vaak gezegd. Hoewel er verenigingen zijn met wel jonge leden, zijn onze leden inderdaad vrijwel allemaal boven de zestig (ja, wat is oud?) en sommigen zijn zelfs de tachtig al gepasseerd. Jarenlang kozen ook de meeste van onze leden voor een actievere sport. Maar nu die periode achter hen ligt, is het erg gezellig om op een rustiger manier, het hele jaar door, nog steeds samen sportief bezig te zijn en bovendien lekker buiten in beweging te zijn. Tijdens het spel willen we natuurlijk allemaal graag winnen, maar desondanks gaat het er erg gemoedelijk en ontspannen aan toe. Ook staat het ieder vrij hoe vaak je komt: één keer per week, twee keer per week, alleen zomers, alleen ’s winters, alleen met mooi weer, het maakt niet uit.

Dus kom gezellig eens kijken, u kunt eventueel meteen meedoen (de eerste keer misschien beter na de pauze). De vereniging zorgt dan voor ballen. U mag zelfs een maand gratis meespelen. Bijna iedereen die daar ooit gebruik van maakte, is daarna lid geworden.
Jeu de boule: leuk, gewoon proberen!

n.b. Ook via een koopje op de Gemeenschapsveiling volgende week, kunt u kennismaken met ons spel.

Vorig artikelSeniorennieuws
Volgend artikelExpositie schilderskring Jose Roskam