Vorige week vrijdag won Irene in Salt Lake City de 3.000 meter. Zij noteerde met 3.52,89 een Nederlands record. Ook won Schouten op de ploegenachtervolging een zilveren medaille. De ploeg met Ireen Wüst en Melissa Wijfje kwam met 2.52,69 vier honderdsten tekort voor het Nederlands record.

Irene Schouten heeft haar persoonlijke record op de 1.500 meter flink aangescherpt. De 29-jarige schaatsster uit Hoogkarspel finishte tijdens de wereldbeker in Salt Lake City in 1 minuut, 52 seconden en 12 honderdsten. Daarmee was ze twee seconden sneller dan haar vorige snelste tijd op deze afstand.

In een onderlinge strijd met de Russische Elizaveta Golubeva was Schouten net niet snel genoeg. Elizaveta was slechts een honderste van een seconde sneller in Salt Lake City. Schouten eindigde uiteindelijk als zesde.
Massastart

Op de massastart eindigde Schouten dit keer niet op het podium. Ze zat in het peloton op achterstand en moest het gat dicht rijden voor Marijke Groenewoud. Schouten zwengelde de eindsprint aan en werd uiteindelijk vierde. Landgenote Groenewoud reed naar de tweede plaats.

Vorig artikelFortuin bij je thuis en meer….
Volgend artikelWestfriese gemeenten en Stichting Westfriese Bibliotheken vernieuwen samenwerking