Afgelopen zaterdag 24 juni was het eindelijk zover. Samen met Natasja Schut en Milou Rinkel namen wij vol verwachting vijf ouderen mee op pad (de oudste was zelfs 99 jaar).

Familie, vrienden of bekenden kochten dit uitje tijdens de gemeenschapsveiling, waarna wij op pad te gingen met de heer Mes, mevrouw en meneer de Moel, meneer Schouten en mevrouw Neefjes-Schouten. Soms wat moeilijk te been, wat onzeker over wat hen te wachten stond, maar het doel is bereikt. Wat is er genoten!

Via een prachtige route langs Medemblik, Wieringerwerf, Slootdorp en van Ewijcksluis, eindigde de busrit bij dierenpark Hoenderdeall. Onder het genot van een kopje koffie met appelgebak, leerde men elkaar een beetje beter kennen. Daarna startte de wandelroute door het park en werden vele dieren gespot. Van blijdschap sprongen de apen zelfs op schoot bij meneer Mes. Vele verhalen kwamen los en vragen werden gesteld aan de medewerkers van het park.

Na een advocaatje en de vele indrukken, sloeg de vermoeidheid toe. Via een toeristische route terug arriveerde iedereen weer veilig thuis in Wervershoof. Buiten de vele zoenen, knuffels en woorden als ‘grandioos, onvergetelijk en geweldig’, gaven de stralende gezichten ons erg veel voldoening.

Na afloop ontvingen we zelfs bloemen van de heer Schouten, wat een lief gebaar. Milou en Natasja, zonder jullie was het niet gelukt. Taxi Kaijer en J.P. Paaij Timmerwerken, hartelijk dank voor jullie sponsoring.

Het was een geslaagd uitje en… misschien doen we het nóg wel eens een keer!

Vera Sijm en Ilse de Vries

Vorig artikelWaterfeest bij De Dijkwerkers
Volgend artikel200 jaar sport aan de Westrand