Wat een fantastische avond was het afgelopen vrijdag in het dorpshuis van Onderdijk. De jaarlijkse gemeenschapsveiling. Wij vierde dit jaar ons 65 jarig jubileum. Dit was met recht een feestje want de avond werd bekroond met een nieuw recordopbrengst van € 53.604.

Het was al snel gezellig druk in het dorpshuis. Een mooie mix van Onderdijkers, vertrouwde gezichten maar ook “nieuwe” Onderdijkers. Wij hopen dat jullie een mooie avond hebben gehad en uiteraard volgend jaar weer komen.

We startten traditioneel met de kinderveiling. Was eerdere jaren schaatsen met René een topper, dit jaar gingen de kids voor de longboards en je eigen slijm maken. De strijd tussen de aangemelde doelen van de Oranjevereniging en Strandvogels is gewonnen door Strandvogels. Een bedrag van € 750 wordt verdeeld, met € 450 naar Strandvogels en € 300 naar de Oranjevereniging.

Nieuw dit jaar was het bieden met een koopnummer. Vol spanning zagen wij dat het uitgedachte systeem ook bij de grote opkomst van bezoekers prima functioneerde. De afslagers Peter en Arjan zorgden ervoor dat de persoonlijke benadering veruit de boventoon hield, en zij wisten voor alle kavels de juiste aandacht te krijgen.

Onderdijk heeft betrokken inwoners, en dat was te merken ook! De avond vloog voorbij. Er werd enorm ruimhartig geboden en vooral goed tegen elkaar opgeboden. Met als resultaat dan ook de hoogste opbrengst ooit! Hier zijn wij enorm trots op. Ook trots zijn wij op jullie als kopers maar ook zeker als aanbieder van de diversiteit aan kavels. De vele uitjes van parochie kaartavond tot Ouwe Sunderklaas op Texel brachten veel op. Maar minstens zo blij zijn wij met de voorjaarsmanden, levensmiddelen en dat het zelfgemaakte quiltkleed gemaakt door mevrouw Laan-Kroeze op tijd af was. Kortom een fantastische avond.

De perfecte sfeer en de saamhorigheid die onder jong en oud te zien is maakt ons kleine dorp sterk. Inwoners van Onderdijk, bedankt!!

Nog speciale dank aan Sjaak de Haan voor het aanbieden van de tulpen aan de vrijwilligers, de oud bestuursleden en Joop, Gea en Dorien die ons kwamen helpen. Peter en Arjan voor het afslaan van de kavels, licht en geluid van Luuk Mol, Notariskantoor Mantel en Overtoom voor het toeziende oog en Ron en Jacqueline van het dorpshuis voor de goeie verzorging de hele dag.
Groeten, het bestuur van Gemeenschapsveiling Onderdijk.