Het Café in Wervershoof is het gehele jaar door een warm huis voor de muziekliefhebber, die onder het genot van een drankje ook graag een gesprekje wil voeren. In het weekend is er vaak livemuziek van bands met een grote diversiteit.

Het kan een band zijn met muziek van The Stray Cats, maar ook van Johnny Cash of zelfs met de Nederlandstalige smartlap van weleer. Dat laatste is een uitzondering, maar voor een keer erg leuk. Het Café is voor iedereen, dus ook voor de oudere jongere, voor hen wellicht de meest geschikte plek voor ontmoeten. Het is er altijd gezellig, aan een tafeltje wordt wat gegeten, aan een ander tafeltje zit een groepje lekker te kletsen. Jongelui staan pijltjes te gooien op een rond bord en proberen zo snel mogelijk naar nul te gaan. Heerlijke reuring gewoon. En allemaal in een sfeer van een ‘bruine kroeg’, waar voor de fijnproever ook nog eens ongeveer 25 verschillende speciaalbieren van de tap of uit de fles verkrijgbaar zijn. Vaak staat in de hoek of in de achterzaal een liveband. Dat is Het Café, hét Bier- en Muziekcafé van Wervershoof.

Natuurlijk is Het Café tijdens de kermis ook elke dag geopend. Zowel binnen als buiten zorgen Joost Buis, Antoinet Zwan en Paulien van der Velde met hun personeel voor een weergaloos weekend. Al lange tijd zijn zij bezig om het allemaal voor elkaar te krijgen. De muziek, het personeel, maar ook een podium, een verkooppunt voor de drankjes, een keukenbezetting, zitplaatsen voor buiten, sanitair en noem maar op.
Het draait allemaal om gezelligheid, maar muziek is een belangrijk item. “Er is eten, drinken en goede muziek”, zegt Joost Buis. “Dat is ook wat men van ons gewend is. In het weekend is het vaak zo, met kermis ook, maar dan meerdere dagen achter elkaar. We hebben een mooi programma samen gesteld. Op zondag spelen er drie bands op het buitenpodium, de andere dagen twee, voor elk wat wils. Bekende bands, maar ook bands die hier voor het eerst spelen. Erg verrassend is het.“

Op de website www.hetcafevanwervershoof.nl en in deze Binding staat de agenda voor de komende kermis. Op de site is van elke band een beschrijving, een aantal voorzien van een clip van de band. Kijk er maar eens naar en zie hoe leuk bijvoorbeeld Hayfever is. Jongelui met oude covers in eigen stijl. Kermis is ook een feest van herkenning. Dat is de reden, dat er ook dorpsgenoten op het podium staan. Dat is mooi en de interactie is dan groot, ons ken ons. ’t Volksorkest is er weer. Een traditie die niet gemist mag worden. Oude hits en hun eigen onvervalste Westfriese liedjes. Kan Sterke Kaay weer mooi zitte en dom koike. Alles op meesterlijke wijze door Dick Boon aan elkaar gepraat.

Wie bij de Avond van Andijk is geweest, weet hoe goed The Locals zijn. Gelukkig staan zij dit jaar weer op het podium. Muzikanten van allerlei pluimage uit het dorp bijeen gesmolten tot één groot artiest. En dat klinkt, dat swingt, dat vraag steeds om meer, zo goed. Laat je nog meer verrassen door muzikanten uit het dorp. Johnny Contant is de eerste liveband en brengt prachtige liedjes van de heer Cash naar Het Café. Al menig keer hebben zij voor de menigte een topoptreden verzorgd. Oh, zo mooi. De verscheidenheid blijkt wel met andere bands. Beef Jerky, ’69 Comeback en Pearl Jamming.

De eigenaren van Het Café zijn er helemaal klaar voor, hun vierde keer alweer. Afgaande op de vorige keren, kan het bijna niet anders of dit jaar wordt het weer geweldig. Uw correspondent zal zeker een groot deel van de kermis in of bij Het Café zijn. Natuurlijk wordt u heel veel kermisplezier toegewenst. Oh ja, er is ook weer een tijd ná de kermis. Er staan alweer een aantal livebands gepland. Houd de site in de gaten. Het is de moeite meer dan waard.
Gerard Bot