Afgelopen dinsdagavond was het thema senioren en veiligheid.
Twee dames, Lonneke en Maureen, die zich belangeloos inzetten voor het Rode Kruis presenteerden deze avond voor onze leden.

De opkomst was super, een volle bak zo gezegd! Met tekst en bewegende beelden werden we bewust gemaakt van de criminaliteit op het internet en waar je op moet letten.
B.v. de babbeltruc, of meekijken met pinnen, phishing en smishing, en datingfraude etc.

Laat nooit een onbekende zomaar binnen, sluit de deur als u binnen iets gaat halen. Pin alleen aan de deur als u zelf iets besteld heeft, geef nooit je pinpas uit handen!
Wees alert als u om geld wordt gevraagd, criminelen vragen altijd om het snel te doen. Lonneke en Maureen genoten de volle aandacht over deze zeer informatieve avond.

Ze geven deze presentatie niet alleen aan ouderen maar ook op scholen aan kinderen.
Het was goed om te horen wat er allemaal kan gebeuren op het internet. Doe altijd aangifte als u bent opgelicht, schaam u er niet voor.
Dit zijn de tips die we kregen, maar ook een van de leden had een goede tip, als iemand opdringerig is en niet weg wil, probeer dan met je mobiel een foto van hem of haar te maken, dan zijn ze meestal snel weg.
Na het beantwoorden van de laatste vragen bedankte de voorzitter de dames met een bloemetje en een donatie voor het Rode Kruis.
K.K.

Vorig artikelZeer geslaagde Amaryllisactie JeePee Wervershoof
Volgend artikelDe Risico Strateeg