Afgelopen dinsdagmiddag werden we ontvangen in de kantine van de Eekhoorn in Zwaagdijk-Oost. Maar lief 40 mannen hadden zich opgegeven om een bezoekje te brengen aan dit gigantisch grote bedrijf.

Onder het genot van een kop koffie en een delicatesse vertelde directeur, de heer Gerard Smit over het ontstaan van het bedrijf tot en met hoe het nu gaat.

In 1980 begonnen aan de Ouderlanderweg met zijn broers Winfried en Jos in de Wieringermeer en in 2000 verhuisd naar het WFO terrein. In 2017 is Tokim overgenomen en ook zitten ze op het industrieterrein Zevenhuis.
Op de daken liggen veel zonnepanelen, bij het bedrijf werken 250 mensen. Na de uitleg werden we verdeeld in 4 groepen van 10, we liepen door de werkplaats waar heel veel automatisch gebeurt. Het ziet er allemaal schoon uit en ondanks dat er gezaagd en gespoten wordt, merk je er niets van.

De Eekhoorn produceert bouwpakket meubels die worden verpakt en opgeslagen op enorme hoge stellingen en er worden grote voorraden aangelegd.
De kracht van het bedrijf is dat bestellingen snel kunnen worden geleverd. De consument wil een bestelling snel en heeft geen zin om 14 dagen te wachten tot het bijvoorbeeld uit China komt.

Er worden eenvoudig te monteren meubels gemaakt en er worden artikelen aan meer dan 50 landen geleverd. Ook zijn er 1500 verkooppunten over de hele wereld. De meeste afnemers komen uit landen om ons heen, dit bespaart kosten. 55 % is online business. Het bedrijf op Zevenhuis beslaat 18.000 m2 en is gebouwd op de groei, daar is het hoofdkantoor, distributiecentrum en de showroom.

Iedereen was onder de indruk van alles wat we hebben gezien en gehoord. Na afloop kwamen we weer samen in de kantine, waar ons nog een consumptie werd aangeboden.
Piet bedankte Gerard voor de gastvrijheid en hierna gingen we naar onze stamkroeg het Fortuin voor een daghap en gezellig even bijkletsen, kaarten of een potje biljarten.
Het was een topmiddag!
6 februari starten we weer met ons libre toernooi om de Jan Buis bokaal.
K.K.

Vorig artikelBestuursleden treden af
Volgend artikelCreatieve middag Zonnebloem