Het komt mij wel eens ter ore dat sommige mensen het zo’n deftige naam vinden en misschien is dat ook wel zo! Wat echter velen niet weten is wat deze gewone en gezellige club nou eigenlijk precies inhoudt en daar wil ik graag eens iets over vertellen.

Al héél veel jaren komt een groep mannen, waarvan het merendeel gepensioneerd is iedere week op dinsdagavond bij elkaar in ons stamcafé ’t Fortuin in Wervershoof. Ik denk dat we op dit moment iets meer dan 60 leden hebben waarvan er iedere week als er niets bijzonders georganiseerd is, zo’n 30 man bij elkaar komt. We zijn er dan rond 20.00 uur en er wordt gebiljart, gekaart en een deel zit om de stamtafel. Je kijkt er dan van op wat iedereen dan na één week weer voor nieuws te vertellen heeft.

Het ene is waar, het andere niet of vaak denkt ieder er gewoon het zijne van maar meestal is lachen troef en dat is naast gezondheid een heel goed medicijn zoals we allen weten. We worden dan, mogen we wel zeggen, op onze wenken bediend koffie, ’n biertje of een frissie want niemand minder dan onze Miep staat achter de bar. Zij doet dat al denk ik 40 jaar met liefde, kent iedereen en niemand komt iets te kort onder het motto van, je betaalt wat je drinkt want dat houdt zij keurig bij. Maar wat bedoel ik dan met “als er niets bijzonders” georganiseerd wordt. Ik doe een greep uit wat ons het komende seizoen van begin september tot eind april te wachten staat. Het is eigenlijk te veel om op te noemen.
We hadden gister de openingsavond met als gastspreker Karel Koper, een andere avond waarop we weer wat op kunnen steken voor op de weg met als gastspreker Anton Reus van de verkeersschool. Ook staat een bezoek aan meubelfabriek “de Eekhoorn” in Zwaagdijk in de planning. We houden kampioenschappen libre en bandstoten op het biljart onder zéér deskundige leiding van Klaas en Klaas.

Ook twee avonden klaverjassen en vlotbruggen met de dames er bij. Een leuke avond in de zaal met een gezellig stukje levende muziek, uiteraard ook met de dames want om nou met je kameraad te staan dansen vind ook niet iedereen leuk! Wat dacht je van de Nieuwjaarsborrel met als gastspreker Klaas Wilting, u allen bekend. Een bezoek achter de schermen van “Sprookjes Wonderland” in Enkhuizen en zo nog meer. Ik heb u al verteld dat we wekelijks samenkomen in ’t Fortuin in Wervershoof, onlangs nog verbouwd tot het mooiste en gezelligste café van Noord-Holland met een geweldige gastvrouw én gastheer Karin en Frank. Zij zorgen er altijd voor in prettige samenwerking met het bestuur dat alles meer dan goed voor elkaar is. Daarnaast sponsoren ze ook nog de nodige keren de club waar we natuurlijk heel dankbaar voor zijn. Kortom beste mensen een groep mannen die er elke week weer naar uit ziet om elkaar op dinsdagavond te ontmoeten. En dat kunt u ook doen! Kom gewoon eens langs en schuif aan, wie kom je zoal tegen en zonder enige verplichting. Als je na ’n paar keer denk nou dat lijkt me wel wat dan word je lid en voor een klein bedrag ben je het hele seizoen welkom.

Ik schrijf dit niet om nou zo nodig leden te werven want we zijn een gezonde club maar ik weet zeker dat er mensen zijn die denken wat is dat nou die “soos”. Ik hoop in dat geval dat ik dan wat duidelijkheid heb kunnen geven. We zijn inmiddels gestart met het nieuwe seizoen maar je kunt altijd instappen, wanneer je wilt.
Dus kom eens kijken en rondom de gezellige stamtafel zitten, ontmoet in een gezellige en ontspannen sfeer je dorpsgenoten.

Met vriendelijke groeten,
Piet Broedersz Voorzitter