‘Wij zijn Lorenzo, Nick, Joey, Booy en Dion en wij wonen in het Gezinshuis Zwaagdijk.’ Het Gezinshuis Zwaagdijk is een boerderij waar 7 mannen wonen (op het moment 6) met een verstandelijke beperking en/of autisme. Op het Gezinshuis Zwaagdijk krijgen de mannen 24/7 uur begeleiding bij hun dagelijkse leven.

De begeleiding bestaat uit een klein team waardoor de mannen eerder een vertrouwensband kunnen vormen en hierdoor kunnen door ontwikkelen in hun zelfstandigheid.

Om de mannen te leren dat je niet zomaar ergens heen kunt gaan zonder geld te verdienen organiseert de begeleiding samen met de mannen een Rommelmarkt. Elk jaar beginnen we rond eind Februari spullen in te zamelen. Mensen doneren dan spullen en we zoeken de spullen uit en sorteren het in categorieën. Rond eind Mei is dan meestal de Rommelmarkt en staat de achter tuin van het Gezinshuis vol met kraampjes. Alle mannen hebben hun eigen kraampje en samen met de begeleiding, familie en vrienden verkopen ze zoveel mogelijk spullen om geld op te halen voor de vakantie naar Frankrijk.

Helaas door de maatregelen van het corona virus moesten wij besluiten dit jaar geen Rommelmarkt te houden. Hierdoor balen de mannen enorm en moesten we een manier gaan vinden om toch geld in te zamelen om op vakantie te kunnen naar de Dordogne in Frankrijk. Zo kwamen we uit bij steunactie.nl. Door steunactie kunnen wij mensen vragen om geld te doneren, mensen die doneren bepalen zelf hun bedrag. We hopen hiermee genoeg te kunnen inzamelen om toch naar Frankrijk te kunnen gaan met de mannen.

Help ons daarom om een bedrag te doneren via:
https://steunactie.nl/actie/op-vakantie-naar-frankrijk
Alle kleine beetje helpen om de mannen een onvergetelijke vakantie te geven naar Frankrijk. Ze hebben het afgelopen 2 jaar zo hard gewerkt, ze verdienen dit echt!