We zijn vrijdag 3 maart jl. getuige geweest van een bijzondere veilingavond. Het oude record in opbrengst dateert van 2017 en bedroeg ruim 94 duizend euro. En dat record is dit jaar dus ruimschoots overtroffen.

Het aantal koopjes was met 619 iets meer dan in 2022, het ontvangen geld tijdens de rondgang langs de huizen bleef met ruim € 16000 vrijwel gelijk. Om 19.00 uur waren alle stoelen bezet en het bieden kon beginnen. Het laatste koopje, een bijzondere taart met straatje staatsloten, sloot 00.30 uur de veiling af. Ondanks de voorjaarsvakantie waren er veel kopers, de jeugd en de ondernemers waren goed vertegenwoordigd. Tot de pauze waren er mooie koopjes, betaalbaar voor een ieder. Na de pauze gingen vooral de uitjes tot flinke bedragen van de hand.

Groot compliment aan Richard en Peter die lekker in vorm waren en het tempo hoog hielden. Wervershoof wordt steeds creatiever. Hierdoor zien we hele leuke dingen voorbij komen. Kom er maar eens op : Sinterklaas die in juli ons dorp bezoekt, een escaperoom in de pastorie, de lucht in met de helikopter of een luchtballon.

De origineelste koopjes komen in aanmerking voor de creativiteitsprijs.
In de categorie particulieren, kwam de jury tot de volgende uitslag :
1e) de boerenbruiloft van de buren van de Liederik. De families Botman, Ligthart, Koomen , Verdonk en nog een keer Koomen organiseren een “echte” boerenbruiloft waarbij het ja-woord slechts één dag officieel is. Alle deelnemers hebben geïnvesteerd om deze heuglijke dag mee te maken. Opbrengst € 1840.
2e plaats voor het water- en vuur arrangement van Patrick en Sylvia. Na een veiligheidsinstructie op de fiets naar het IJsselmeer, een buitenwater zwemtraining en dan de vuurafdeling met koken en stoven in de houtoven van meesterkok Patrick, die de benodigde blusmaterialen paraat heeft. De kassa rinkelt 930 euro.
3e plaats voor de Alleskunner van Wervershoof. Astrid, Dirk, Ron, Monique, Arjan en Annelies hebben allerlei ludieke opdrachten in petto. Na een slopende strijd wordt bekend wie deze titel wint en zich een jaar lang de Alleskunner van Wervershoof mag noemen. De penningmeester noteert 3060 euro.
Ook voor de verenigingen hebben we een prijs beschikbaar. De jury kon niet beslissen en heeft daarom 2 winnaars aangewezen : de Werenfridusschool organiseert een echt diner in restaurant ”De Werenfried”. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 koken zelf een 3 gangen diner ( geen friet), bouwen hun eigen restaurant en serveren zelf. Andere winnaar is het Sinterklaascomité. De goedheiligman himself komt in juli naar Wervershoof voor een unieke Ont-Spanjedag. Dit keer zonder Pieten en kinderen, dus wie zoet is krijgt lekkers.
Alle winnaars hebben een geldbedrag gekregen.
Nieuw dit jaar is dat de winnende verenigingen de helft van de opbrengst van hun koopje extra krijgen. Voor de Werenfridusschool betekent dit € 480 extra !!!! Voor het Sinterklaascomitee € 220 extra. Het loont dus echt wel om met een creatief koopje te komen. Tip voor alle instanties die een bijdrage van ons ontvangen: denk alvast aan de veiling van 2024.
Met zo’n opbrengst lijkt het bijna niet mogelijk om het eindresultaat te raden.
Toch zat Petra Koomen er maar 400 euro naast. Zij heeft daarmee “raad het resultaat” gewonnen en kreeg een mooie bos bloemen en diverse bonnen van winkelend Wervershoof.
Tot slot : BEDANKT, alle inwoners van Wervershoof voor jullie bijzonder gevarieerde aanbod van koopjes. Uiteraard ook alle kopers ZEER BEDANKT voor jullie royale wil om te kopen.
Wij zien u graag volgend jaar weer terug op onze 69ste Gemeenschapsveiling !!

Namens het bestuur van de Gemeenschapsveiling Wervershoof
Jos Mathot

Vorig artikelZwembad de Zeehoek nog open tot 31 juli 2023
Volgend artikel4Latin in het Groene Kerkje