Het was voor de organisatie nog even spannend of het droog zou zijn op de eerste dag van het NK, maar donderdagochtend werd het al snel droog en het weer zou alleen maar beter worden. Veel mensen wisten de weg naar de Sjoerd Huisman Piste te vinden en richting de finales zat de tribune helemaal vol en zat de sfeer er goed in.

Bij de heren senioren waren de bekende schaatsers Michel en Ronald Mulder te bewonderen op de wieltjes, en was het niveau zo hoog dat zelfs de 1/2 finales al als finales gereden werden.Rijders van de organiserende vereniging Radboud Inline-Skating stonden 32x op het podium en daarbij werden 8 Nationale titels behaald: Rick Schipper uit Medemblik haalde met een paar geweldige versnellingen het goud op de1000m senioren mannen.  Beau Wagenmaker uit Hoogkarspel reed halverwege de punten-/afvalkoers senioren mee met een ontsnappingspoging en zat voor ze het wist alleen vooraan en haalde punt naar punt binnen want niemand in het peloton had de kracht haar terug te halen (senioren).

Bente Kerkhoff uit Oostwoud reed met overmacht bij de junioren A dames en haalde goud op de1000m, punten-/afvalkoers en afvalkoers. Vooral op de punten-/afvalkoers zat er geen rem op de gedemarreerde Kerkhoff waarbij het peloton op een rondje gezet werd en de ontketende daarna niet in de luwte bleef hangen maar gewoon solo doorreed en vele rijders om meer dan een ronde zette. En dat ondanks de pittige wind in Wervershoof op de baan.

De 3e dag zou voor Bente minder succesvol lopen ivm een opgelopen virusje.  De afvalkoers voor junioren A, op de weg was waarschijnlijk door Evelien Vijn uit Wieringerwerf met rood omcirkeld in haar agenda, daar dit haar enige wedstrijd op de wieltjes tijdens het NK was dit jaar. Na een aantal pogingen lukte het haar weg te rijden uit het peloton samen met Lotte Veenstra en won zij de strijd om de punten, met goud tot resultaar.

De 500 meter bij de junioren A werd een mooie wedstrijd met maar liefst alle medailles voor rijders van Radboud: Luuk van Timmeren uit Purmerend pakte het goud, Ivo de la Porte uit Oostwoud zilver Bas Meijer uit Oostwoud brons. Iris Tiben uit Medemblik reed na al een zeer sterke 200m naar het goud op de 1000m (junioren B) .

Overige medailles van de rijders:

 • Iris Tiben uit Medemblik zilver 200m en 500m (junioren b)
 • Sascha Schenk uit Wieringerwerf zilver 500m en one-lap, brons 200m (jun.a)
 • Ramona Westerhuis uit Blokker zilver 1000m, brons afvalkoers en puntenkoers weg, (jun.a)
 • Janno Botman uit Andijk zilver 200m, brons one-lap (senioren)
 • Jan Mooijman uit Wervershoff brons 1000m (kadetten)
 • Jordy van Workum uit Midwoud zilver punten-/afvalkoers (senioren)
 • Klaske Baars uit Grootebroek brons 500meter en one-lap (junioren.a)
 • Luuk van Timmeren uit Purmerend brons afvalkoers (junioren.a)
 • Ivo de la Porte uit Oostwoud brons one-lap junioren.a en puntenkoers weg (junioren a)
 • Bas Meijer uit Oostwoud zilver one-lap (junioren.a)
 • Bas Kee uit Opperdoes brons afvalkoers, brons puntenkoers weg (kadetten)
 • Chris Berkhout uit Hauwert zilver afvalkoers en puntenkoers weg (kadetten)

Al met al waren het mooie wedstrijden met weinig valpartijen, liep het programma goed op schema  en werd er veel genoten van de sportieve prestaties. De organisatie dankt de KNSB, gemeente Medemblik, Team Medemblik, en alle vrijwilligers en sponsoren voor het mogelijk maken van het evenement.