Op de Gerardus Majella School, in Onderdijk, werden de afgelopen negen weken in alle klassen gewerkt over het menselijk lichaam. De kinderen leerden door het volgen van workshops, door het lezen van teksten, door het doen van proefjes, door spel in de hoek van het consultatiebureau hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en hoe het werkt. 

Al snel kwamen we erachter dat het lichaam meestal goed werkt, maar dat het helaas soms ook niet doet wat het zou moeten doen. En als je dan ziek wordt als kind en je ligt in het ziekenhuis, dan kan dat heel vervelend zijn. Met deze kennis in het achterhoofd kwam de leerlingenraad bij elkaar en samen met de leerkrachten bedachten zij dat het goed zou zijn om hier iets mee te doen. Er werd besloten om geld te gaan inzamelen voor stichting Cliniclowns.

Niet alleen een stichting die ervoor zieke kinderen is, maar zij bezoeken ook dementerende ouderen en vluchteling kinderen. Met een glimlach en een rode neus proberen zij deze mensen en kinderen weer even op te vrolijken, zodat ze de nare tijd die ze doorgaan even aan de kant kunnen zetten. Een prachtig initiatief, waarvoor wel veel geld nodig is en daar zouden wij als school voor gaan zorgen. 

Op maandag 22 april, renden alle kinderen van de school, tijdens de georganiseerde sponsorloop, rondjes om het voetbalveld om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. Al tijdens de warming up begon de zon te schijnen en mede door de aanmoediging van al het toegestroomde publiek, renden de kinderen en leerkrachten heel veel rondjes.

tekst gaat door onder de foto

Op de avond na de sponsorloop werd er ook nog een afsluitavond georganiseerd waarbij de kinderen tegen een kleine vergoeding spelletjes konden doen, zoals een blote 

voetenpad lopen, springen op het springkussen, voeldoosroute afleggen en een ruikproef doen. Daarnaast kon er in alle klassen gekeken worden wat er geleerd was en kon er nagepraat worden over dit thema onder het genot van een stukje taart en koffie/thee/limonade in het café, dat speciaal voor deze avond in de school gemaakt was. 

Met al deze activiteiten hebben de kinderen het prachtige bedrag van €5758,85 opgehaald voor de Cliniclowns! En zo werd het voor iedereen een mooi en leerzaam thema!

Vorig artikelMariaviering in de St. Werenfriduskerk
Volgend artikelSeniorennieuws