Na weken van voorbereiding is het komend weekend zover. Voor de 69e keer wordt de Gemeenschapsveiling gehouden in Zwaagdijk. Daar zullen onder deskundige leiding van de afslagers Peter Swart en Arjan Poland de ruim 600 koopjes geveild worden.

Koopjes die bijeen gebracht zijn door de inwoners van Zwaagdijk maar zeker ook door de bedrijven van het WFO terrein en uit Wervershoof. Waarvoor onze grote dank. Enkele koopjes van de Wervershover ondernemers uitgelicht: taarten van Bakker Swart, worsten van slager Ruiter, een sportieve activiteit van De Dars, jodenkoeken van Omnyacc-Goes Deen,  taart van Drukkerij de Letter, op de pasfoto bij Knijn Inkt en uit eten met Niek Grooteman Schilders. En nog bijna 600 andere koopjes te vinden in de catalogus.

Aanvang van de veiling is 19.30 uur en een medewerker van Mantel & Voors Notarissen zorgt er voor dat alles correct zal verlopen. De medewerkers van het Dorpshuis hebben de zaal sfeervol aangekleed en Horizon Flowers heeft weer gezorgd voor mooie tulpjes op tafel. Alle koopjes zijn van te voren gefotografeerd en worden weer getoond op een groot scherm zodat u het verloop van de veiling goed kunt volgen. Met dank aan onze ploeg jonge vrijwilligers die achter de schermen druk bezig waren om alles tot in de puntjes voor te bereiden.

We beginnen de avond met koffie met wat lekkers en ook gedurende avond wordt u voorzien van een hapje en een drankje. Gedurende de avond zijn er diverse prijzen te winnen en premies te verdienen. Bijvoorbeeld: bij iedere € 1000,00 die volgemaakt wordt een chocoladehart van het comité en een cadeaubon van Paski chocolaterie. Dit in verband met het feit dat het vrijdag 14 februari is en dus Valentijnsdag.

Voorts een vriendelijk verzoek om de spullen die u beschikbaar gesteld hebt donderdagavond tussen 19.00 uur en 20.30 uur in te leveren of vrijdag vóór 12.00 uur in de MFA, liefst voorzien van een sticker met het catalogusnummer.

Wij hopen vrijdag weer de gemeenschapszin en onderlinge betrokkenheid van de Zwaagdijkers te mogen ervaren en zien u graag in de MFA verschijnen. De opbrengst van de veiling komt immers weer geheel ten goede aan de Zwaagdijker gemeenschap met zijn vele clubs en verenigingen. En dit bloeiende verenigingsleven mag niet verloren gaan!

Namens het Bestuur Gemeenschapsveiling Zwaagdijk, Hermien Sijm