Highlandgames van de bewoners van Liederik 3, 7, 9, 8b en 10. Afgelopen 3 oktober werden totaal 8 personen in kilt verwacht, bij de familie Verdonk, met supporter. De voorpret had een lange aanloop, dus alles was in de puntjes geregeld.

Vol verwachting zit je dan te wachten in de prachtige kantine op de eerste etage waar de sportievelingen met aanhang binnendruppelen. We werden ontvangen met koffie, thee en een heerlijk zelfgemaakte appeltaart. En als er dan een Schotse man over je gaat zitten met iets bungelend tussen zijn benen, ja dan weet je even niet waar je kijken moet.

Op een gegeven moment werd het prachtige nummer Mull of Kintyre van Wings ten gehore gebracht. Ver achter vanuit de schuur kwam de organisatie met gitaar, vlaggen en doedelzakken aanlopen; kippenvel! De start was gemaakt en iedereen had zin in deze zware atletische wedstrijd.

Er werd begonnen met paalwerpen. De jury had gelukkig een lange rolmaat maat zich, want er werd (soms) ver geworpen en de Schotse mannen lieten al hun skills duidelijk zien. Vervolgens stond het spel Wheel flippen op het programma: een grote, zware band moest zo snel mogelijk gekanteld worden langs een parcours. Hilarisch was om te zien dat er soms een puntje onder een rok vandaan kwam. Gelukkig werden we tussen de spelen door van alle gemakken voorzien. Drankjes en hapjes stonden voor ons klaar en de sterke verhalen werden gedeeld. Niet te lang, want we werden verwacht bij Nailhammering en dit was niet zo’n kleintje… Iedere deelnemer zorgde met uiterste concentratie ervoor dat de spijker (binnen een bepaald aantalslagen) een kopje kleiner werd geslagen. Daarna naar buiten waar het volgende spel klaar stond; stokworstelen op een balk. Ook hierbij wiebelde alles lekker heen en weer….Het ging er ruig aan toe: brillen werden van neuzen afgeslagen, pleister erop en door naar het volgende onderdeel: Struk Slingeren. Sommige werden wel heel fanatiek door de kool van een aantal bladeren te ontdoen (Ze houdt van me, ze houdt niet van me). Deze tekst was bedoeld voor de supporter die bij het volgende spel een actieve deelname hadden, namelijk; Buddy Carry! Zo fanatiek als iedereen was, werd er spontaan aan partnerruil gedaan. Na dit gehobbel stonden er 7! heftrucks opgesteld met ieder een kuubkist, dit in verschillende hoogtes. Het was de bedoeling om binnen een snelle tijd een jutenzak met hooi hierin te gooien. Hierbij kwam een obstakel bij, want ook na een slok whisky moest er raak worden gegooid. Het lichaam was warmgedraaid voor het laatste spel: trekker, trekken. Nou ik kan u vertellen dit ging met enige moeite gepaard, maar toch wist iedereen de eindstreep te behalen.

De heerlijke geuren van de barbecue kwamen ons neus binnen en we konden zo enorm genieten van dit buffet. Na afloop volgde de prijsuitreiking. Ja u leest het: het was een zeer compleet koopje, waarbij aan alles was gedacht, zelfs de viltjes waren in Schotse kleuren. Alle zintuigen en lichaamsonderdelen werden geactiveerd. Het mooie was dat ik als supporter weinig hoefde te doen.

Alleen maar praten, aanmoedigen en lachen. En dat laatste doe ik nog steeds als ik terugkijk naar deze dag. Het was dik voor elkaar! Namens alle kopers (ja die waren er ook 😉 : Mòran taing, ofwel in het Nederlands: Bedankt: Kees & Dorien, Meindert-Jan & Maaike, Klaas & Anneke, Piet & Anita, René & Sabine.

Arjan, Annelies, Robert Jan, Marlinda, Maarten, Dirk, Astrid, Karel, Helma, Patrick, Silvia, Rob en Carolien

Vorig artikelNieuwe Albert Heijn Wervershoof verrast met vers en gemak
Volgend artikelAsser Marun Dacopis: Nieuws over de restauratie van de kerk