Vrijdag 17 mei was het zover: 22 personen kwamen het koopje verzilveren dat de EHBO aangeboden had op de gemeenschapsveilingen van Zwaagdijk, Andijk, Onderdijk en Wervershoof.

De kopers namen plaats aan een mooi gedekte tafel voor de eerste borrels waarna het diner kon aanvangen. Diverse bestuursleden en aanhang hadden heerlijke gerechten voorbereid die in de keuken van de Schoof werden afgemaakt en daarna geserveerd aan de kopers.

Maar de EHBO zou de EHBO niet zijn als er geen een addertje onder het gras zat. Door de drukte in de keuken gebeurden er verschillende ongevalletjes: opsluiting in de koelcel, een valparti, een vork in een vinger, een gebroken pols, een vette splinter van een pollepel en ga zo maar door. Onder begeleiding en druk pratend met elkaar over wat er nou precies was gebeurd werden de slachtoffers (lotussen) binnengebracht met natuurlijk de vraag aan de gasten om de slachtoffers te helpen. Dit leidde tot hilarische voorvallen en uiteindelijk goed verrichte eerste hulp.

Na het toetje werd er onder het genot van een kopje koffie nog wat nagepraat en gingen de kopers met een goed gevoel weer op huis aan. Dank aan iedereen die heeft geholpen om hier een geslaagde avond van te maken. 

Ps.  Mocht u de collectant van de pleisteractie nou gemist hebben en wilt u wel doneren dan kunt u dit via de QR code bij dit artikel alsnog doen. Bij voorbaat dank! 

Vorig artikelHandbal Ouder en Kind Toernooi
Volgend artikelBoekensponsorloop basisscholen Wervershoof