De knappe overwinning op Texel na de winterstop moest afgelopen vrijdag een goed vervolg krijgen tegen Zeemacht 2. In de uitwedstrijd tegen Zeemacht kwam Nieuweboer net te kort om de punten binnen te slepen dus nu waren de spelers van Nieuweboer beducht voor een lastige tegenstander.

In tegenstelling tot vorige week was het team aardig compleet tegen de Den Heldenaren. Stan Vertelman, Mike van Ammers, Lex Verlaat en Koen Bakker waren er vorige week ook al bij, er was echter ook de terugkeer van twee vaste waarden in het team. Jorren Grooteman en Aeron Stam deden weer mee en ook invallers Maarten Clark en Sil Spigt waren er klaar voor om de drie punten in Wervershoof te laten.

Nadat Zeemacht had afgetrapt tikten zij de bal rustig rond, de eerste bal naar voren werd goed verdedigd door Mike van Ammers en met de hak kon hij Koen Bakker bereiken. Deze wist met kunst en vliegwerk de bal binnen te houden en besloot het maar eens van afstand te proberen. Met enig geluk vloog de bal richting de tweede paal en zeilde de bal de kruising in. Een prettige 1-0 voorsprong waardoor Nieuwboer iets rustiger in het hoofd werd. Deze rust straalde door naar het spel van de Wervershoovers, het was tam en verdedigend werd er niet altijd goed opgelet. Gelukkig voor Nieuweboer stond Stan Vertelman op doel, hij wist met enkele knappe reddingen zijn doel schoon te houden en zo hield Nieuweboer dus stand gedurende de middenfase van de openingshelft. Tegen het einde van de eerste helft kwam er wat meer rust in het spel van Nieuweboer, als een duveltje uit een doosje profiteerden zij hiervan. Eerst brak Koen Bakker uit over de rechterflank en tot zijn verbazing zette de verdediging geen druk op hem. Jorren Grooteman was meegelopen bij de tweede paal en werd ook gevonden, heel rustig werkte hij af en werd het dus 2-0. Dit stopte Nieuweboer niet om voor rust de marge te vergroten, wederom kon Jorren Grooteman binnenwerken na goed voorbereidend werk van Aeron Stam. Hiermee kwam een rommelige eerste helft tot een einde waarin Nieuweboer in leven werd gehouden door het keeperswerk van Stan Vertelman.

In de rust werd door coach Olaf Meijer erop gehamerd dat Nieuweboer gefocust bleef want verdedigend zag het er bij tijd en wijle matig uit. Ook werd verwacht dat Zeemacht volop druk zou zetten, dit gebeurde echter niet en zo kon Nieuweboer de kalmte in het spel bewaren. De rust in het spel is iets waar Nieuweboer enorm in gegroeid is en dat leidt dan ook tot de goede resultaten van dit seizoen. Zeemacht werd gedwongen om wat meer uit haar schulp te kruipen, doordat zij hoger stonden kwam er meer ruimte achter de verdediging. Na meerdere lange ballen die geen goed vervolg kregen besloot Mike van Ammers het perfecte voorbeeld te geven. Zijn pass richting Jorren Grooteman was van verbluffende precisie en Jorren deed dan ook het enige wat deze bal verdiende, promoveren tot doelpunt. De 4-0 voorsprong was dan wel niet een terechte afspiegeling van de verhoudingen maar Nieuweboer ging er wel vrijer door voetballen. Invaller Maarten Clark kwam al beter in de wedstrijd en liet zijn potentieel zien doormiddel van een paar creatieve acties. Helaas werd zijn debuut niet opgeluisterd met een doelpunt al was hij wel heel dichtbij. Een goede uitgespeelde aanval kwam bij hem terecht maar de lat lag in de weg van een doelpunt. Ook Sil Spigt sneeuwde niet onder in het spel en de kansen maar voor de keeper was zijn aanname net niet goed genoeg om een op een te komen. Ondertussen bleef Stan Vertelman scherp als een mes en hield zijn doel knap schoon. Nieuweboer wist de voorsprong zelfs nog meer uit te breiden, Mike van Ammers stoomde op via rechts en Koen Bakker tikte rustig binnen om zijn tweede van de avond te maken. Kort daarna zette Lex Verlaat zichzelf ook op het scoreformulier het voorbereidende werk van Aeron Stam was goed en Lex werkte met links gedecideerd af. De stand van 6-0 verried een makkelijke avond voor Nieuweboer, dit was echter niet het geval maar gewonnen werd er wel. Deze goede reeks van Nieuweboer is belangrijk voor de ranglijst, want met de 2e plek zou er wat moois in kunnen zitten voor de jonge ploeg uit Wervershoof.

Vorig artikelKrantenwijk in Andijk zoekt jou!