ANDIJK – De familie de Haas is werkelijk waar bedolven onder gulle giften na de verwoestende brand die hun huis afgelopen zaterdagochtend tot de grond toe afbranden.

Vrijwel direct daarna kwam via Facebook de oproep om deze mensen niet in de kou te laten staan en wat je kan missen aan eerste levensbehoeftes te doneren zodat zij deze dagen kunnen doorkomen. En dat hebben Miriam en Edith Hartog geweten. De beide zussen, Edith zelfs vanuit het vliegtuig richting haar vakantieadres, lang leve wifi in het vliegtuig, zijn bedolven onder goederen voor de familie de Haas en zelfs een restaurant ’t Ankertje Eten & Drinken in Enkhuizen heeft het gezin een complete maaltijd aangeboden op tweede kerstdag en dan regelen zij ook nog het vervoer voor het gezin.

Maar niet alleen vanuit Andijk werd gul gegeven, uit heel West-Friesland en zelfs daarbuiten kwamen de spullen richting de zussen Hartog die het gezin de Haas in het huis van Edith hebben opgevangen en waar zij tijdelijk kunnen wonen.

Persoonlijke boodschap

Lieve lieve mensen…

Vanmiddag zijn wij een inzamelingsactie gestart voor de zwaar gedupeerde familie de Haas… Het is diep en diep triest om te zien hoe ze binnen een paar uur alles maar dan ook alles kwijt geraakt te zijn.. Het is in en in hartverwarmend hoe jullie allemaal massaal gereageerd hebben op de oproep hen te helpen..

Dekens, beddengoed, toiletartikelen, lekker maaltijden, kratjes bier, hondenbrokken,hondenbrokken en nog es hondenbrokken… koejes, chocolaatjes, koffie, thee, limonade,fruit, ingredienten voor een complete maaltijd   een verlicht kerstboompje, waxinelichtjehoudertje, Kleding, ondergoed, sokken, jassen, warme truien, schoenen, t shirts en zo kan ik nog wel even doorgaan…HARTVERWARMEND…

Voorlopig kunnen ze, met dank aan jullie gulle belangeloze vrijgevigheid, voort… Daarom stopt de inzameling voor de eerste nood…. Eerst de “feestdagen” door en dan afhankelijk van waar de familie terecht kan om te wonen wordt er een inventarisatie gedaan voor de inboedel..

Nogmaals heel hartelijk dank voor deze warme deken… en ik kan ook namens de familie spreken denk ik…

Ik ben er stil en beduusd van…

Vorig artikelAndijk start inzamelingsactie voor familie De Haas na verwoestende brand
Volgend artikelActiviteitenagenda de Schoof van 28 december t/m 4 januari