De competitiefinale van de Westrandboulers is op vrijdag 30 augustus gespeeld. We spelen het hele jaar twee competities, op de dinsdag- en de vrijdagmiddag. Aan het eind van het seizoen, september 2018 tot september 2019, zijn er dan twee finalisten en die spelen tegen elkaar om het clubkampioenschap. Dit jaar waren dat Sjaak de Vries en Charles Schutte. Zij speelden “the best of seven” partijen, om uit te maken wie er het komend jaar de clubkampioen zal zijn.

De start van de eerste partij; Sjaak stond na vijf minuten 4-1 voor. Ze speelden op twee samengevoegde banen, dat gaf het spel een bepaalde moeilijkheidsgraad. Charles begon daar aan te wennen en stond na 4-1 achter te hebben gestaan, vrij snel met 7-4 voor. Bij 13-4 zat de eerste partij erop(1-0 in partijen), de tweede partij verliep desastreus voor Sjaak en eindigde in 13-0. Op zijn Frans een “Fanny” (2-0) in partijen. In de derde partij begon Sjaak zich te realiseren dat hij zijn dag niet had maar vol goede moed begon hij de derde partij. Deze partij ging redelijk gelijk op, Charles kreeg wat meer moeite met het plaatsen, maar hij schoot nog goed. De partij eindigde, Sjaak bleef goed bij, toch voor Charles in de stand 13-9. (3-0 in partijen). De vierde partij, die zou beslissend kunnen zijn voor Charles, Sjaak had nu nog de kans om een partij naar zich toe te trekken. We hoopten op een spannende partij.

Charles begon, scoorde 1 punt, daarna Sjaak 2 punten. Zo zette de partij zich voort, steeds punt voor punt, bij de stand 9-6 voor Charles scoorde Sjaak 3 punten en kwam het gelijk op 9-9. Spannend dus vervolgens 2 voor Charles, daarna nog 2 voor Sjaak, stand 11-11. Dan 1 voor Charles, stand 12-11. en dan scoort hij nog een punt en is het 13-11. De winnaar is Charles Schutte, hij is Clubkampioen van de Westrandboulers.