Berry Kuiper, geboren op 9 oktober 1958 te Hoorn. Door een bezoek in het Westfries Museum wist hij als kind al dat hij schilder wilde worden.

Berry is autodidact en werkt al 30 jaar als professioneel kunstschilder. Hij voelt liefde voor gebruikte oude voorwerpen en zoekt daarin de juiste compositie.

“Het licht is voor een schilder van groot belang. Alleen met het juiste licht kan ik datgene doen waar ik mij vooral op richt als kunstschilder.
Namelijk het voortdurend zoeken naar kleur, vorm, lichtval, schaduw en stofuitdrukking. Kortom een compositie maken welke mij aanspreekt en voor mij een geweldige uitdaging vormt om het te willen schilderen.”

Naast het schilderen van stillevens en trompe-l’oeils maakt hij ook portretten, landschappen en schilderijen met modellen.
Zijn werk is o.a. te zien geweest in verschillende musea waaronder het Westfries Museum, Museum Møhlmann en Panorama Museum Bad Frankenhausen.

Wij zijn dan ook bijzonder trots dat Berry nu bij Cultura Plus komt exposeren in Andijk op zaterdag 23 en zondag 24 juli van 14.00 tot 17.00 uur
Vrij toegankelijk en onder het genot van een hapje en drankje, en wie weet nog wat
muziek erbij, kan het alleen maar heel mooi en gezellig worden op het terras van Cultura in Andijk

Vorig artikelVooroeverloop Enza Zaden
Volgend artikelKom genieten van oude auto’s en motoren