Vol trots presenteerde Stichting Oud Wervershoof in november de vijfentwintigste editie van De Skriemer. Al vanaf de eerste editie is ‘Puur Aars’ een vaste rubriek in De Skriemer. In deze rubriek wordt de situatie van een oude foto uit het dorp vergeleken met de huidige situatie.

Onze verenigingsfotograaf Jan Mol ging hiervoor jarenlang met oude foto’s op pad en wist zo van menig plekje in Wervershoof met uiterste precisie een opname op dezelfde plek te maken, waaruit blijkt dat het ene onderwerp bijna onherkenbaar puur aars is geworden en het andere de tand des tijds weer heel goed heeft doorstaan.

Vijfentwintig Skriemers later vormt deze rubriek de inspiratiebron voor de expositie ‘Puur Aars’. Met een veertigtal collages tonen we allerlei plekken, straten, gebouwen en taferelen in Wervershoof, in het heden en verleden en vaak ook nog iets daar tussenin, of met personen die sterk met het onderwerp op de collage verbonden zijn of waren. Een prachtig overzicht van de veranderingen van ruim een eeuw Wervershoof. Veranderingen die misschien met enige weemoed zullen worden bekeken, maar die over het algemeen toch wel verbeteringen zijn geweest. De nieuwe tijd, net wat u zegt…. Ze roepen in ieder geval bij de oudere bezoekers veel herinneringen op en brengen bij de jongeren vast af en toe wat verbazing teweeg, over hoe het is geweest.
Nadat de expositie in november al twee dagen te bezichtigen is geweest, krijgt een ieder, die de expositie toen gemist heeft, of misschien nog niet uitgekeken was op zoveel nostalgie, aanstaande zondag 20 maart nogmaals de gelegenheid deze te bezichtigen.
Vanwege het 25-jarig jubileum van de Skriemer wordt de middag extra feestelijk opgeluisterd door het duo Bassie en Bobo.
De expositie is van 13.00-17.00 uur, de muziek speelt van 15.00-18.00 uur. Het is ook nu weer in SCC De Schoof, waar de toegang gratis is.

Vorig artikelNationale Opruimdag
Volgend artikelEindelijk weer muziek in Cafe de Ark