Op initiatief van het Westfries Genootschap zijn vanaf januari 2019 een aantal historische verenigingen, waaronder Stichting Oud Wervershoof, bezig geweest met de organisatie van de expositie ’75 Jaar Bevrijding’.

Deze expositie belicht vooral de Tweede Wereldoorlog in Westfriesland. De basisexpositie bestaat uit 14 panelen en is bij alle 19 deelnemende verenigingen hetzelfde. Elke vereniging vult dit aan met panelen met foto’s en informatie over lokale gebeurtenissen en met documenten en voorwerpen.

In de geplande periode rondom de 4 en 5 mei-herdenking kon de expositie door de coronamaatregelen helaas niet door gaan. Nu de voorschriften weer iets versoepeld zijn, is de expositie van 13 juni tot en met 11 juli alsnog te zien. Deze wordt gehouden in de passage van het winkelcentrum en in de etalage van de voormalige Blokkerwinkel. Hier kunt u de panelen op de veilige anderhalve-meter-afstand bekijken. En mocht het onverhoopt toch te druk zijn, lukt het vast wel om gedurende deze maand een rustiger tijdstip te vinden.

Onze hartelijk dank voor het belangeloos beschikbaar stellen van de ruimte aan Boris Holtkamp van Groot & Nieuweboer Makelaardij en eigenaar HB Capital.