Het nieuwe bestuur van sociaal cultureel centrum De Schoof in Wervershoof stelt zich voor. Vandaag: Joost Botman.

Vertel eens over jezelf
Mijn naam is Joost, ik ben 25 jaar oud en woon in Wervershoof: in een tiny house! Ik heb een dochter, Emma.

Wat is jouw rol binnen het bestuur?
Binnen het bestuur houd ik me bezig met een aantal taken die nieuw zijn in de Schoof. Ik ga proberen om De Schoof meer op de kaart te zetten. Als wat het al is: een sociaal cultureel centrum met een groot hart voor het dorp. Met alle nieuwe dingen die te doen zijn en de nieuwe mensen in de Schoof ga ik bijvoorbeeld nieuwsbrieven schrijven om iedereen op de hoogte te houden. Jullie horen nog van me!

Waarom ben je lid geworden van het bestuur van De Schoof?
Ik kwam eerlijk gezegd tot voor kort niet vaak in de Schoof. Maar toen ik las dat het gehele oude bestuur op zou stappen dacht ik, de Schoof kan toch zeker niet stoppen? Het moet niet stoppen dacht ik, het moet zó leuk worden dat ik er zelf vaker heen zou gaan. Die uitdaging ben ik aangegaan.

Wat hoop je voor de Wervershoofse gemeenschap en omstreken te kunnen betekenen?
Ik wil dat het voor iedereen makkelijk wordt om iets op te zetten. Samen koken? Hoe zet ik mijn bedrijf op? Leren de rits van je jas te maken? Er is vast iemand die het al eens gedaan heeft of die het samen met jou wil proberen. Ik denk dat er in de gemeenschap veel kennis, kunde en ervaring is. Terwijl dat niet altijd gedeeld wordt, is er altijd wel iemand die er naar op zoek is. Samen sta je sterk denk ik dan, ik hoop die verbinding in het dorp te versterken.

Wat vind je het leukste aan de Schoof?
De Schoofeniers zijn heel leuk om lid van te zijn. Het is een leuke en diverse groep mensen en elke week is het een verrassing wat we gaan doen in de tuin. Verder hebben we met het bestuur een hele goede groep, die echt van deze tijd is. We zijn een vrijwillig bestuur, maar we hebben wel degelijk verantwoordelijkheden waar we aan moeten voldoen. Tot dusver vind ik het hartstikke leuk om te doen. Ik leer dat iets moois neerzetten en hier positieve verhalen over te horen krijgen, een grotere beloning is, dan ervoor betaald krijgen. Ik vind het belangrijk dat ik persoonlijk leer en groei en dat doe ik hier op deze plek.