Els Visser- van Wittmarschen is een rasechte Amsterdammer die de grote stad bijna een jaar geleden heeft verruild voor het mooie dorp Wervershoof. Als gediplomeerd masseur runt zij haar massagesalon aan de Dorpsstraat en geeft zij sporttrainingen op locatie. Tijd voor een kennismaking met deze Amsterdamse Wervershover. 

“Mijn man en ik hadden de wens om Amsterdam te verlaten en hebben vele huizen, steden en dorpen bezocht in de loop van de jaren. Op zoek naar een nieuw plek om ons thuis te voelen. Ons huidige huis aan de Dorpsstraat van Wervershoof gaf ons meteen het gevoel van ‘thuiskomen’. Na het huis verkenden we het dorp. We hadden direct leuk contact met de mensen die graag wat willen vertellen over Wervershoof. Wat voelde dat goed! We hebben nog geen dag spijt gehad van onze verhuizing naar hier. Met groot plezier woon én werk ik hier in mijn massagesalon en geef ik sporttrainingen op locatie, onder andere bij De Dars.” 

Massagesalon en sporttraining

“Mijn bedrijf heet training & what ELS. Training staat voor de sportlessen die ik geef: bodyshape, spinning, booty & abs, total body workout, spinning , bootcamp, aquarobics en cognitieve fitness. What Els? Naast inspannend trainen wil je vaak ook iets anders dat goed is voor lichaam en geest: ontspannen! Ik combineer beide voor de balans.

Ontspannen kan samengaan met inspanning. Even niet denken aan de dagelijkse druk en lekker zweten, maar ontspannen kan ook een verwennerij betekenen, met totale overgave aan het moment.”

tekst gaat verder onder de foto

Amsterdam in Wervershoof

“Amsterdam haal je niet uit dit meisje en daarom is mijn salon ingericht met attributen voorzien van Amsterdamse afbeeldingen. Sommige boekjes zijn erfstukken.

Ik groeide op dicht bij de ‘warme buurt’; de Nieuwmarkt. Mijn vader is geboren en getogen in deze buurt, mijn moeder kwam als tuindersdochter naar de binnenstad. Misschien dat ik mij daarom ook zo thuis voel hier tussen alle kassen en landerijen. 

Het ondernemen heb ik meegekregen van mijn ouders, al hadden zijzelf geen eigen bedrijf. Mijn opa had in de Nieuwmarktbuurt een smederij en bezat vele grachtenpanden en mijn andere opa had een tuinderij en groentewinkels. Op de tuinderij kon ik mij prima vermaken met de lorrie, helpen met de komkommers, eieren rapen enz.”

Van verslaving tot beroep

“Als kind zat ik al heel jong op klassiek ballet. Ik danste bij het ballet van een operette vereniging (totdat ik moest zingen), deed aan stijldansen, rock & roll, salsa enz. Toen kwam Debbie Jenner met aerobics en was het hek van de Dam. Ik ging steeds meer avonden trainen. Pure verslaving, maar zo lekker. Ik wilde daar meer mee en besloot mijn diploma’s te gaan halen voor bootcamp, bodyshape, spinning, cognitieve fitness en nog veel meer.

Ik stop sowieso nooit met leren, er is altijd wel iets leuks. Momenteel ben ik bezig om mij steeds verder te bekwamen in aquasport en het geven van massages. Masseren is zo lekker ontspannend en ik mag het ook graag zelf ontvangen. Ik wilde daarbij graag een opleiding volgen zonder het woordje SPORT, dat had ik al genoeg gedaan. Het werd ontspanningsmassage. Al snel volgde ik opleidingen voor hotstone massage, cupping en als laatste stoelmassage.”

Salon aan huis

De massagesalon is bij mij aan huis. Zo kan ik mijn uren makkelijk plannen in combinatie met mijn honden en de trainingen die ik geef in Amsterdam, bij Fysiosport in Wervershoof en de invallessen bij de Dars. Mijn website is nog in de maak, maar stuur mij een appje of mail of bel en klets de voicemail maar vol. Ik zal je altijd zo snel mogelijk beantwoorden.

Kennismaking prijslijst

Ontspanningmassage 60 min €40,00 

Cupping 50 min € 40,00 

Hot stones 50 min €40,00

06- 1668 3681 

Email: egm.visser@kpnmail.nl 

Dorpsstraat 155 Wervershoof 

Vorig artikelMuzikale Wandeling Nexus
Volgend artikelWoningbouw in de gemeente Medemblik. Open brief annex raadsvragen.