Afgelopen zaterdag heeft Strandvogels JO-19 de KNVB Beker Finale bereikt! Een unieke prestatie van deze leeftijdsgroep. De weg naar deze Finale is er een om trots op te zijn.

2 Jaar  geleden zijn we met zeer veel warmte ontvangen in Onderdijk en het 2e Seizoen zijn we gestart als JO-19. In september mochten de “Jongens” mee met de “mannen” van het eerste Elftal naar Haaksbergen, die zaterdag was eigenlijk onze eerste Bekerwedstijd tegen Dindua. De vele telefoontjes van ons en Frans richting Enkhuizen mochten niet baten, Dindua wilde niet doordeweeks spelen, dus 3-0 verlies op papier. De 2e wedstrijd moest dus gewonnen worden en dat werd ook gedaan, in het mooie Schoorl werd Duinranders met 6-1 verslagen. De volgende ronde door doelsaldo was een feit!

Pas in december werd die volgende ronde gespeeld en dat was uit tegen ZOB. Helaas zonder Wout en Tijmen, maar gelukkig met een uitblinkende Stan en een Arjan die erop los scoorde, eindstand 0-8. De volgende ronde werd uit bij ADO’20. Op het ouderwetse echte gras was dat een stugge tegenstander, maar na hard werken gingen we met 0-2 terug naar Onderdijk. Helaas was ook de volgende loting weer een uitwedstrijd en wel tegen Volendam! Op een woensdagavond mochten we bij de Dijk op het hoofdveld spelen en het werd een ware thriller. Onze vlagger Martin, een echte Liverpool fan, liet zelfs de CL wedstrijd tegen City schieten, om met ons mee te gaan. Na 90 minuten was het 2-2 en kwam de strafschoppenserie. Normaal kan dat heel spannend worden, maar onze Keeper Thomas vond dat het snel over moest zijn en hij stopte de eerste 2 fantastisch.

Tijmen mocht de 4e nemen en schoot hem beheerst in en de ¼ Finale was een feit. De KNVB kwam gelijk met de volgende datum en eindelijk een thuiswedstrijd tegen KSV. Zaterdag 28 april werd een historische dag bij de Strandvogels. Via de sociale media kwamen er veel toeschouwers en dat was voor de mannen even wennen, wat ook te zien was in de eerste helft. In de 84e minuut stond het nog 0-1 voor KSV, totdat Tigo op stoom ging en vlak voor de 16 werd geblokt. Een mooie plek voor een linkerbeen en Stijn ging er rustig voor staan en krulde de bal tergend langzaam in de linker kruising, een prachtig doelpunt!

Op naar de strafschoppen dachten wij, maar daar dacht Thom anders over en schoot de bal in de 89e minuut laag in de hoek binnen en de ½ Finale was bereikt. Tijdens het vieren in de avond kwam het bericht door dat de ½ Finale in Hilversum wordt gespeeld tegen Victoria 1893. Op een zeer zonnige Bevrijdingsdag zijn we met ouders en toeschouwers afgereisd naar een prachtig complex tussen de Loosdrechtse Plassen.

Ook deze eerste helft was rommelig, maar met een uitstekend spelende Niek werd de nul gehouden. De laatste training voor deze wedstrijd moest Arjan missen, omdat hij in de file stond vanuit Frankrijk, maar hij had beloofd, dat hij er zaterdag 3 zou scoren, de rest is geschiedenis en er werd verdiend met 0-5 gewonnen. Victoria was een sportieve ploeg en iedereen gunde hen toch een doelpunt, maar onze Thomas wilde graag de nul houden en tikte nog een bal fantastisch uit de kruising. De finale is gehaald en dat is een topprestatie, deze wordt op 2 Juni aanstaande bij Legmeervogels gespeeld en de tegenstander komt uit de wedstrijd ’t Gooi – EDO HFC.

Uiteraard gaat onze dank uit naar de 2 sponsoren: J. Kistemaker Transport BV en Schouten Optiek. En niet te vergeten de Club Strandvogels, zij hebben ons de mogelijkheid en ruimte gegeven om op het gezellige complex te mogen spelen. Wat is het een groot plezier, om dit team te mogen trainen en begeleiden.

Bedankt, namens 2 trotse coaches en tot 2 juni!