Met haar handen geeft ze aan wat het kost. Lang is iets duurder. Ik vermoed dat ze ‘onze’ taal niet spreekt. Haar werk verstaat ze, anders zou ze hier niet staan denk ik. Een mooi meisje wel, wat ik zo zie. Ver van huis om wat bij te verdienen. Denk ik.

Even later loop ik terug naar mijn auto. Met een bos mooie, lange tulpen van Haakman. De oud papier wagen staat er nog. Dat ik aan kwam rijden zag ik dat het mis was gegaan. De container hing scheef en er lag het een en ander naast. Aan de kant waar ik langs de wagen rijd, kijkt één van de twee mannen me lachend aan. Ik lach terug. Mooi wel. Gaat mis, gewoon lachen. Vrijdagmiddag…

Ik rijd weg. Mijn gedachten gaan terug naar het meisje. Ergens ben ik een beetje jaloers geloof ik. Die is lekker bezig. Heeft er waarschijnlijk al een aardige dag op zitten. Handen uit de mouwen. Wat heb ik gedaan? Vanochtend één gitaarles en nu op weg naar een repetitie. In alle eerlijkheid met lichte tegenzin. Ook dat nog. Het hart zit er even niet in. Dat is voor mij wel belangrijk. Maar het is even een beetje op. In de tulpen is dat anders. Ik was wel graag aan het werk op het bedrijf van mijn vader. Maar ik wilde wat anders. Kon daardoor soms wel onrustig zijn. Nu doe ik wat anders. Iets waar ik doorgaans heel graag heel veel mee bezig ben. Maar het is ook nooit genoeg… En dan kan ik soms nog steeds onrustig zijn. Tot en met vorig weekend intensief bezig geweest met opnames voor een nieuw album. Val je daarna een beetje in een gat. Bruce Springsteen heeft daar goede medicijnen voor. Afgelopen week weer de gitaarlessen gegeven, maar verder komt er even niet genoeg uit m’n handen. Zou het graag anders zien. En er is ook nog wel wat ruimte in het budget voor een paar hits… Maar het zijn even niet m’n beste dagen. De ontwikkelingen in het land houden me ook iets te veel bezig.

Wat houdt haar bezig? Ze zal minder tijd hebben voor Twitter. Aan de gang. Geld verdienen. Voor een studie nog? Bouwen aan een toekomst. Soms zou ik willen dat ik wat minder artistiek was. Die onrust… Om vervolgens weer een stukje te schrijven en nieuwe muziek te maken. Door. Gaan.