Rare opening van een stukje in de Binding. Het gaat toch immers goed in en met de Schoof. En dat is ook zo: het is af en toe zelfs een ‘gekkenhuis’ in de Schoof. Verenigingen, aanvragen voor vergaderingen en beurzen,  activiteiten voor jong en oud: teveel om op te noemen. De medewerkers en de geweldige vrijwilligers van De Schoof zijn altijd in de weer om het ‘Huis van Wervershoof’ draaiende te houden en klaar te staan voor de gemeenschap. Maar toch is er een probleem. Een bestuursprobleem namelijk. Hoezo?

Volgens de Statuten hebben de bestuursleden zitting voor maximaal 6 jaar. (2×3 jaar). U voelt het dus al aankomen. Het bestuur moet voor een groot deel statutair aftreden en zoekt naarstig naar opvolgers/vervangers/ mensen met hart voor de gemeenschap die deze Schoofkar mee willen trekken. Er is de afgelopen jaren zeer veel ontwikkeld om op alle fronten up to date te zijn: ICT, veiligheid, samenwerking met de gemeente, organisatie en financiën enz. enz. is op orde.

Eerdere zoektochten naar bestuursleden hebben (nog) niet de gewenste resultaten opgeleverd. We hopen dan ook dat door deze noodoproep mensen spontaan opstaan om onze verantwoordelijkheid over te nemen.

Dit doe je niet alleen, maar samen met fijn gemotiveerd personeel (2,3 fte) en een  groot vrijwilligersbestand van ruim 60 zeer betrokken mensen in een prachtig gebouw.

Heb je belangstelling of weet je iemand die hier belangstelling voor zou hebben, neem dan contact op met voorzitter Micheal Laan 

(micheal@deschoof.nl) voor een vrijblijvend informatief gesprek.

We rekenen op u. Samen lossen we de problemen op. Toch?

Namens het bestuur,

 Jan van den Berg

Vorig artikelVerslag vanuit de crisisnoodopvang. Deel 9: Kijk nog één keer goed…
Volgend artikelSoep met noten in de Kapel