Het nieuwe gebouw van de Schoof bestaat nu ruim vijf jaar en neemt, dankzij de vele vrijwilligers en de medewerkers, een belangrijke plaats in de gemeenschap van Wervershoof. Toch een kleine tegenvaller: Vocht in de benedenverdieping.

Na een diepgaand onderzoek bleek dat de noodoverstort op het dak kapot was door middel van een inpandig defect. Een bocht in het pvc was lek. Deze bocht zat weggewerkt in een koof. Vele liters water zijn tussen de muren en onder de vloer gekomen. Het optrekkend vocht zorgt voor schimmelvorming en verrotting. Werk aan de winkel dus.

De noodoverstort, de oorzaak van het probleem, is inmiddels gemaakt. Maar nu verder. Met aannemer Wit, woningstichting het Grootslag als eigenaar en het bestuur als huurder is er een goed gesprek geweest en is voor een hersteltraject gekozen dat in principe voor zo weinig mogelijk overlast moet zorgen.

Vanaf maandag 16 december zijn de benedenruimten ontruimd, Wit sloopt een deel van de muren, Trition, een bedrijf gespecialiseerd in het opsporen, beperken en voorkomen van waterproblemen zorgt er voor dat het vocht verdwijnt, waarna Wit weer alles in de oorspronkelijke staat terug zal brengen. De verwachting is dat begin maart alles weer operationeel is en dat de overlast voor huurders, vrijwilligers en medewerkers voorbij is.

Het bestuur van De Schoof.

Vorig artikelDe wintermaanden saai? Nee hoor, niet bij ons…
Volgend artikelSenioren (KBO) Nieuws van Wervershoof, Onderdijk en Zwaagdijk