De naam positieve praatgroep is ontstaan door pure ellende.nl. die een paar stamgasten van de 1e orde hadden meegemaakt maar daar laat ik me niet verder over uit want diegene weten precies wat en wie ik daarmee bedoel.

Door die ellende begon de positieve praatgroep allereerst in het Hart van Onderdijk gerund door Cees en Sietske Duyn. Het werd ook wel een 5 uurtje genoemd; daar waar de notabelen van Onderdijk en later Wervershoof en Andijk lekker gingen /gaan kletsen onder het genot van de nodige versnaperingen.
Er zijn in de afgelopen zeg zo`n 20 jaar wel zeer interessante figuren de revue gepasseerd , ik ga ze niet allemaal opnoemen natuurlijk maar pik er wel een paar markante figuren uit die ik niet bij volledige naam ga noemen i.v.m.de privacywet .

Allereerst hebben we daar Polle, de klusjesman bij uitstek, die altijd klaar stond voor Cees en Sietske om de nodige klussen op te lossen en hun biervoorraad op orde te houden zodat er niets over de datum kwam.

Dan schakelen we over naar Martin die na veel ellende weer het geluk gevonden heeft en vroeger nog wel eens haring mee nam maar dat laat hij nu al 15 jaar afweten, maar misschien komt het nog goed.
Dan komt daar de volgende in beeld. Het is een klein schraal mannetje, hij doet lekker lang met zijn pils, eet bedat niet en we noemen hem PWTO dan weten we wie we bedoelen niet.

Dan hebben we nog good old Aad die ondanks alles wat erom zich heen gebeurt altijd rustig blijft maar wel een legendarisch record in handen heeft als het gaat om het drinken van Vazen.
Dit is een kleine greep uit de eerste lichting van de harde kern van de positieve praatgroep.
Die wordt nog steeds in stand gehouden nadat Cees en Sietske uit het Hart vandaan gingen maar het Hart niet uit de positieve praatgroep, goh dit is goed geschreven zeg.

Deze werd daarna voortgezet bij Wilma en Bub, eigenaren van De Welkomst (nog wel) want de positiviteit moest wel doorgang vinden natuurlijk. Overigens wordt er helemaal niet alleen maar positief geluld, maar ook heel veel gezeken op alles en iedereen.

Dan gaan we nog wat nieuwe aanwas belichten. We beginnen met Klaas, de altijd goed gehumeurde klasbak van weleer. In wat weet ik niet, maar hij is wel een gangmaker in hart en nieren.
Gauw door naar de volgende: Sjekkkkkie. Ja, wie kent hem niet? Buk vooruit, sjek in de mond en praten als brugman. En toekomstig 2e kamerlid als het aan ons ligt, maar zijn grootste talent is natuurlijk plakken, vooral aan de bar.
Oh jee, wie komt daar nu toch weer aangewaaid? Is het een vliegtuig, is het een boot, is het een fiets? Nee, het is super Toon! Ah, en nog aanspreekbaar voor diegenen die aliens verstaan. Maar ook Toon kunnen we er bij hebben, zeker als het om de goede gesprekken gaat.
Ook wordt er bij tijd en wijle gebiljart door diverse hoogwaardige talenten die de praatgroep ook in zijn gelederen heeft. Z zo zijn daar Martin H, Sjaak S,Nico Sis en good old Aad L. Ja, als je het zo leest zijn het net een stel criminelen en dat zijn het ook.
Dan hebben we het ook maar even over de Gorden Ramsey van De Welkomst, de legendarische Buba die na een carrière switch het heilige vuur heeft gevonden achter het fornuis. En wat een geweldige kok is die man gebleken. Altijd heeft iedereen tegelijk te eten en het smaakt ook meestal wel.
Dan zijn er natuurlijk nog heel veel toppers waar we nog pagina`s vol over kunnen schrijven maar ook de Binding heeft een beperkte omvang. Wel ga ik nog één iemand opnoemen die zeker niet mag ontbreken.

We kennen hem als de Godfather, tijlinskie, teil en voor de gewone Onderdijkers Theo Dudink.
Wat een ongelofelijke markante man was dat. Hij stond altijd klaar voor iedereen, cijferde zich altijd weg om een ander maar te pleasen , nam zo nu en dan een peukie en drankie maar daar doen we allemaal aan mee. Ook hield hij de laatste jaren het kerkhof bij waar het nodige onderhoud aan zit. Dat weten we maar al te goed, maar het is en hoort bij het leven. Theo is ons ontvallen kortgeleden en dat doet de positieve praatgroep veel verdriet.

Maar toch wil ik afsluiten met een positief einde. We hopen dat de Positieve praatgroep zich nog tot in lengte van jaren blijft presenteren in welke gelegenheid dan ook en wens bij deze iedereen een mooie kermis toe . Kom gerust eens langs in de Welkomst om het zootje ongeregeld te aanschouwen.

Een stamgast,
Erwin Houtop