Voor Irene zit de eerste mass start er alweer op. Op zondag 22 augustus werden in Heerenveen de eerste wedstrijden voor de mass start competitie verreden.

Deze competitie gaat over vier wedstrijden, waarna de bondscoach de deelnemers voor de World Cups en de Olympische Spelen aanwijst. Na een halve finale, waarin Irene zich plaatste voor de finale, reed zij in deze rit met ploeggenote Elisa Dul in haar rug naar de twee koplopers Melissa Wijfje en Marijke Groenewoud toe, die bijna een halve ronde voor lagen. Hierna ging het voor Groenewoud te hard en viel ze terug in het peloton.

In de eindsprint, die eigenlijk geen eindsprint was, werd Irene eerste, Elisa Dul tweede en Melissa Wijfje derde.
Voor Irene komen er nu zware weken aan. In drie trainingskampen op rij gaat zij schaven aan de conditie die komende winter nodig is om weer topprestaties te leveren. Als eerste ging ze op zaterdag 28 augustus voor drie weken naar Livigno in Italië, dan is zij enkele dagen thuis, waarna zij voor twee weken naar Grosetto gaat om daar intensief te trainen in de zon en als dat er op zit vertrekt ze, na weer na enkele dagen rust, naar het ijs van Erfurt, waar de laatste puntjes op de i gezet worden voor een lang en hopelijk succesvol wedstrijdseizoen.
Op dit moment gaat de training erg goed. Irene kijkt erg uit naar de wedstrijden.
Met vriendelijke groet,
Stichting Support4Irene.

Vorig artikelWat doet de ouderenbond Senioren?
Volgend artikelOpening foto-expositie “Bijzondere vriendschappen”