Het is voor een ander misschien niet voor te stellen – en al helemaal niet tijdens deze lockdown vlak voor kerstmis – , maar ik ben ontzettend dankbaar.

Het begon al met sinterklaasavond

Een prachtige avond met ons gezin. Mooie cadeaus, geweldige rijmen en vooral heel gezellig en leuk. Zelf uitgekozen cadeaus, een robot stofzuiger waar ze het liefst de hond op zien zitten en een prachtige brief van mijn zoon. Zó ontzettend waardevol! En wat waren (en zijn!) Maarten en ik dan trots op ons gezin. “8 meter geluk op de bank”, zei hij zo mooi.

Dan de dagen er na

waarin een ieder weer zijn taak heeft in het huishouden. De jongens die dan 2 verschillende maaltijden koken voor het hele gezin, omdat de ene dit niet lust en de andere liever dat eet. En dan soms een heerlijke voorafje presenteren of van alles wat we in voorraad hebben weer een volwaardige maaltijd neerzetten. En of ze nu voor 4, 6 of 8 personen moeten koken: ze doen het gewoon! Ook voor het halen van boodschappen hoef ik bijna geen briefje meer te maken. Alles wordt geregeld en is voor elkaar.

En dan deze week wel een hele grote dankbare dag

Ik heb onlangs besloten dat ik per 1 januari stop met het personeelswerk voor De Dars, De Bloesem en Fitnessclub Nederland. Het is helaas niet langer vol te houden voor mij. Dat heeft al heel veel tranen gekost, maar het is niet anders. En zo kreeg ik dus dinsdag uit handen van Inge – namens alle collega’s – alvast prachtige bloemen, cadeaubonnen en een film. In die film werd ik door alle teamleiders, ex-collega’s en kantoorcollega’s, bedankt en overladen met mooie worden. En wat ben je dan dankbaar! Dat je met zoveel lieve mensen hebt samengewerkt en dat we met z’n allen toch echt wel een superteam waren. Mijn plaats wordt nu ingenomen door een andere topper dus ik kan met een gerust hart gaan. En natuurlijk blijf ik voorlopig nog heel lang bereikbaar, want dan hoef ik het niet helemaal los te laten en kan ik af en toe nog nuttig zijn.

Dan ben je dus dankbaar

omdat ik de kans heb gehad om iets te betekenen voor dat mooie bedrijf. Geweldige mensen heb leren kennen die mij dingen leerden en ik hen. Omdat ik mijn vroegste wens heb zien uitkomen: moeder worden van 4 kinderen. En als je daar heel veel liefde en eten instopt, krijg je 8 meter geluk. En ook al is het moeilijk dat ik nu weer wat heb moeten opgeven; gelukkig overwint weer het positieve. Ik heb een “dankbaarheidsdagboek” aangeschaft en kan er iedere dag iets moois inschrijven. Dankbaar voor mijn Maarten, die er zo voor mij is. Voor al die lieve familie en vrienden die me zo steunen en er altijd voor me zijn als ik het nodig heb. Voor al die mooie kaarten die ik nu weer binnen krijg voor de feestdagen met de mooiste teksten. Dankbaar voor iedereen die dit leest en kracht weet te halen uit mijn woorden.

Helaas geen kerstkaarten van ons dit jaar, maar wel voor jullie allemaal de wens dat de feestdagen in dankbaarheid verlopen, met de mensen die je lief zijn en die wél mogen komen en dat we in 2021 een geweldig jaar beleven en het hele Coronaleed kunnen afsluiten. x

https://mijnfosmn.home.blog/

Vorig artikelIn memoriam Jan de Moel
Volgend artikelCoronaproof sporten in de buitenlucht in Wervershoof/Onderdijk