Altijd al fit willen worden maar niet goed weten hoe? Graag willen sporten maar de sportschool te duur vinden? De dorpsraden van Onderdijk en Wervershoof hebben de handen ineengeslagen en zijn samen gestart met het realiseren van een outdoor sportplek.

Op die plek staan toestellen waarop heerlijk in de buitenlucht gesport kan worden. Als alles volgens planning verloopt, is dat vanaf het voorjaar van 2021 te gebruiken.

Open karakter en toegankelijk voor iedereen 
Uit de enquête van de kernvisie is gebleken dat de Wervershovers meer sportfaciliteiten willen in het dorp. Met deze gedachte in het achterhoofd zijn wij (Tino Spigt dorpsraad Onderdijk en Dylan Grooteman dorpsraad Wervershoof) gaan nadenken over het realiseren van een sportparkje voor jong en oud. “Momenteel wordt het sporten ons lastiger gemaakt vanwege de corona”, geeft Tino Spigt aan. “De sportscholen zijn een lange tijd gesloten geweest en momenteel mag hier maar een beperkt aantal mensen binnen sporten. Een outdoor sportpark waarbij goed de 1,5 meter gehanteerd kan worden lijkt dus een ideale uitkomst.” En Dylan Grooteman vult aan: “ Wij willen dit gaan bouwen aan het Kagerbos in Wervershoof, dichtbij het JOB. De plek krijgt een open karakter en is toegankelijk voor iedereen. Een mooie kans voor jong en oud om te bewegen. Voor de jeugd gaan wij hier een calisthenicsrek maken. Ook komen er verschillende kleinere apparaten te staan die door iedereen goed te gebruiken zijn.”

Best een klus 
Het is best een flinke klus om een idee om te zetten in werkelijkheid. “Daar gaat toch wel wat tijd overheen en je weet ook niet altijd waar je moet zijn. Bij de gemeente konden we terecht met vragen en voor hulp, maar we doen het echt zelf. We hebben verschillende locaties bekeken en onderzocht, en deze komt als beste uit de bus. Wij kijken er naar uit om veel inwoners hier volgend jaar in de buitenlucht te zien sporten. Gezondheid is een belangrijk ding, zo hebben we dit jaar maar weer geleerd.”